Приготувавши яблучний джем, ви отримаєте універсальну начинку для пиріжків. Джем з яблук смачний і як начинка, і як десерт до чаю. Розрахунок інгредієнтів для джему дано на 1 кг яблук, вже очищених від шкірки і насіння. За бажанням до
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦей рецепт яблучного джему хороший ще й тим, що в ньому можна використовувати й перестиглі яблука. Особливо смачним джем буде з кислих або кисло-солодких яблук, а при використанні солодких яблук в нього завжди можна додати трохи лимонної кислоти.
Інгредієнти:
- 1 кг очищених яблук
- 1 кг цукру
- 100 мл води
- щіпка кориці і ваніліну за бажанням
Приготування:
Чистимо яблука від шкірки і насіння і ріжемо на 4-6 частин та пропускаємо через м'ясорубку. Перекладаємо масу в каструлю (краще антипригарну) додаємо воду, нагріваємо до кипіння і на середньому вогні варимо 30 хвилин. Через 30 хвилин додаємо цукор. Перемішуємо і варимо ще 30 хвилин, знімаючи пінку.
За бажанням хвилин за п'ять до закінчення варіння додаємо по дрібці кориці і ваніліну. Можна використати цілу паличку кориці, проваривши її останні 15-20 хвилин. Дуже смачно виходить, якщо одночасно з цукром додати цедру лимона, натерту на дрібній тертці, з розрахунку на 1 кг очищених яблук — цедра половинки середнього лимона. Джем виходить дуже ароматний.
Поки яблучний джем вариться, паралельно стерилізуємо банки. Готовий яблучний джем гарячим розкладаємо по банках, намагаючись наповнити банку на рівні з краями. Перевертаємо банки догори дном і даємо охолонути. Укутувати в тепло не обов'язково.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні
Також Знай.uа" писав,