Пропонуємо спробувати простий рецепт домашнього французького сиру, який за смаком не поступається магазинним. Всього кілька інгредієнтів, трохи часу — і корисне блюдо готове. Такий сир можна додавати в салати, робити бутерброди, закуски, а можна їсти просто з чаєм і медом. Ніжний смак і ненав'язливий аромат сиру сподобаються кожному. Рецептом ділиться сайт "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Сир - 500 г
  • Молоко - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Сіль - на смак

Домашній сир, скріншот: YouTube
Домашній сир, скріншот: YouTube

Приготування:

Змішайте в каструлі сир (9% жирності) і молоко (3,5% жирності). Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Продовжуйте варити, помішуючи, на повільному вогні. Коли молоко згорнеться, перекиньте сирну масу в сито з марлею.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Коли сироватка стече, додайте соду, масло, яйце і поставте на повільний вогонь. Варіть 5 хвилин, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і перекладіть в спеціально підготовлену форму. Форму можна застелити марлею, щоб потім легко вийняти сир. Поставте сир на ніч у холодильник, а вранці він буде готовий до вживання.

Домашній сир, скріншот: YouTube
Домашній сир, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля