Ви колись чули про голубці з картоплею? І не намагайтеся згадати якусь дивну страву, у якій начинкою голубців виступає картопля - мова зовсім не про це, а про дуже смачне поєднання звичайних голубців з картоплею.

Не вірите? Тоді слухайте цей рецепт, яким Знай.ua ділиться на основі матеріалу Важно Знать.

Інгредієнти

2 капустини

50 г оцту

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

500 г вареного рису

300 г свинячого фаршу

4 цибулини

2 моркви

1 яйце

1 ст. л. солі

перець за смаком

4 ст. л. томатної пасти

1 стакан молока

100 г майонезу

Приготування

Голубці з картоплею, фото YouTube
Голубці з картоплею, фото YouTube

Готуємо капусту, опускаємо її в окріп. Додаємо до води 50 г оцту, щоб пом'якшити листя. Варимо на слабкому вогні 7-10 хвилин.

Поки качан вариться, приступимо до зажарки. Для цього нам знадобиться 2 великі цибулини і 1 терта морква. Спочатку доводимо до золотистої скоринки цибулю, потім додаємо моркву і ще трохи олії.

Для начинки змішуємо в великій посудині варений рис, фарш, 2 нарізані цибуниі, 1 терту моркву, зажарку, 2 яйця, сіль і перець. Має вийти однорідна клейка маса.

Закручуємо голубці звичним способом.

У центр великого чавуна кладемо нарізану кубиками картоплю, а голубці викладаємо навколо неї. Чим вище будуть ставати бортики з голубцями, тим більше потрібно підсипати в центр картопля.

Щоб зробити соус, підготуйте 500 мл води. Додайте до неї 1 стакан молока і 4 столові ложки томатної пасти, перемішайте і полийте сумішшю голубці. Соус не має повністю покривати голубці.

Тепер можна ставити посудину в розігріту духовку до 200 градусів приблизно на 1 годину.

Голубці з картоплею, фото YouTube
Голубці з картоплею, фото YouTube

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніжні голубці з пекінської капусти, які не розвалюються — оригінальний спосіб приготування улюбленої страви.

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля