Ідеальні в'ялені помідори — ті, які протягом декількох днів засмагали під палючим південним сонцем. Однак з приготуванням італійського делікатесу добре може впоратися кожна господиня і ось класичний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
-
Помідори 1,5 кг
-
Італійські трави 3–4 ст. л.
Популярні новини заразНадіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУПоказати ще -
Часник 10 зуб.
-
Оливкова олія 0,5 скл.
-
Сіль 1 ст. л.
-
Розмарин за смаком
Приготування:
Помідори вимийте, обсушити, розрізати навпіл або на четвертинки. За допомогою чайної ложки вийміть внутрішню соковиту частину.
Деко застеліть пергаментом, злегка змастіть його маслом. Викладіть помідори зрізом вгору. Посоліть як слід: сіль сприяє швидкому випаровуванню вологи. Посипте помідори італійськими травами.
Відправте деко в розігріту до 200-220 градусів духовку на 30 хвилин. Увімкніть конвекцію, якщо такої функції в духовці немає, відкрийте дверцята.
Знизьте температуру в духовці до 140 градусів і продовжуйте в'ялити ще 1,5 години з відчиненими дверцятами. Тим часом наріжте дрібно часник і сильно розігріти рослинне масло: доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.
В простерилизованную суху банку викладіть щільно шарами помідори, часник і гілочки розмарину. Залийте помідори гарячим малому, укупорьте, обмотайте рушником і залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовку в холодильнику.
Якщо в'ялені помідори довго зберігати не плануєте, помістіть з ними в банку жменю кубиків фети. Сир насититься ароматами часнику, помідорів і трав і перетвориться в божевільного смаку делікатес! На наступний день закуску можна подавати на стіл.
Порада! Враховуйте, що при в’яленні вага та обсяг овочів зменшується в кілька разів. Тому з 1 кг свіжих помідорів вийде приблизно баночка 200-250 р.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо, старий бабусин рецепт —
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також "Знай.uа" писав,