Безе належить до легких десертів, і не тільки завдяки своїй повітряній структурі. Традиційний французький десерт згадувався в куховарських книгах під назвою "меренга" ще у XVII столітті. Пропонуємо рецепт приготування безе, який займе від сили 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яєчні білки - 1 шт.
  • Цукрова пудра - 300 г

Безе, скріншот: YouTube
Безе, скріншот: YouTube

Приготування:

Змішайте білок з цукровою пудрою до утворення маси однорідної густої консистенції. Сформуйте невеликі кульки, для цього зручно використовувати столову ложку. Розташуйте їх на деко для випікання, на відстані не менше 5 см один від одного. Випікайте в мікрохвильовці 2–3 хвилини.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

У цей десерт також буде доречно додати ванільний або кокосовий екстракт. А щоб не пересушити безе, потрібно уважно стежити за його приготуванням. Як тільки безе підніметься, йому знадобиться близько 30 секунд, щоб пропектися зсередини.

Безе, скріншот: YouTube
Безе, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння