Якщо ви хочете приготувати варення з замороженої малини, розморожуйте її при кімнатній температурі та перед приготуванням злийте зайву рідину. Якщо малина втратила аромат, в кінці варіння додайте ванілін і 30 мл коньяку (на 1 кг ягід).

Рецепт варення з малини пропонує "Домашня кухня".

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжої малини
  • 250 г м’якоті банана
  • 800 г цукру
  • 1 ч. л. лимонної кислоти або сік одного лимона

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Малину помістіть у каструлю з товстим дном. Зробіть з ягід пюре товкачем для картоплі або блендером. Банани дрібно наріжте півкільцями або чвертями і додайте до ягід. У ягідне пюре висипте цукор і лимонну кислоту. Добре перемішайте і поставте каструлю на середній вогонь. Періодично помішуйте, щоб не пригоріло.

Доведіть варення до кипіння і зменште вогонь до мінімуму. Після закипання варіть ще 10-20 хвилин, помішуючи й знімаючи піну. Якщо хочете, щоб вийшов більш густий джем, варіть 30-40 хвилин або додайте у варення пектин (12-15 г на 1 кг фруктового пюре). Не знімаючи з вогню, розлийте варення в сухі стерилізовані банки та загорніть.

Готове варення переверніть догори дном, накрийте шубою або теплою ковдрою до повного охолодження. Тримайте в прохолодному місці.

Малинове варення, скріншот: YouTube
Малинове варення, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння