Подавати овочевий салат "Сніданок туриста" можна в холодному вигляді, але і розігрітим він буде смачним. Цілком собі самостійна страва, швидкий перекус або навіть гарнір до смаженого або тушкованого м'яса, птиці, риби. Дуже зручно взяти баночку з собою на природу, пікнік, дачу.

З вказаного кількості запропонованих в рецепті салату інгредієнтів виходить рівно 3 літри заготовки на зиму. Банки з консервацією відмінно зберігаються в сухому і темному місці, краще всього підійде льох або підвал. Даний рецепт пропонує Finecooking.

Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube
Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • помідори - 2 кг
  • солодкий перець - 500 г
  • ріпчаста цибуля - 500 г
  • морква - 500 г
  • рис - 1 склянка
  • рафінована соняшникова олія - 1 склянка
  • цукор - 4 ст. л
  • сіль - 1 ст. л
  • столовий 9% оцет - 2 ст. л

Приготування:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

У помідорів вирізаємо місця кріплення плодоніжки і подрібнюємо їх. Для цього можна використати блендер чи м'ясорубку. Ставимо у каструлі на середній вогонь. Чистимо цибулю, моркву і солодкий перець по 500 г в очищеному вигляді. Коли томатне пюре закипить додаємо до нього цибулю і моркву. Перемішуємо та даємо закипіти, тоді варимо 10 хв.

Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube
Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube

Нарізаємо дрібними кубиками солодкий перець, додаємо його в каструлю. Перемішуємо. Наливаємо до овочів 1 склянку (200 мл) рафінованої соняшникової олії, насипаємо 4 столові ложки цукру і 1 повну столову ложку солі. Перемішуємо, прикриваємо каструлю кришкою і тушкуємо на вогні нижче середнього близько 15 хвилин.

200 грамів рису промиваємо в холодній воді і додаємо до овочевої маси. Перемішуємо, доводимо до кипіння, прикриваємо каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні близько 40-45 хвилин. Салат буде готовий, як тільки рис стане м'яким. Перед заготівлею на зиму додаємо в овочевий салат з рисом 2 столові ложки 9% оцту. Перемішуємо і вимикаємо вогонь.

Розкладаємо у стерилізовані банки і закатуємо кришками. Перевертаємо банки догори дном і закутуємо ковдрою або пледом. У такому положенні даємо салату повністю охолонути. Потім переносимо в підвал чи комору для зберігання.

Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube
Салат з рисом на зиму, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння