Щоб заготовити виноград на зиму, вам знадобиться мінімум інгредієнтів: сам виноград, цукор і вода. Залежно від
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпособами заготівлі винограду на зиму ділиться "
Виноградно-ванільний сік
Інгредієнти:
- 3 кг винограду
- 200 г цукру
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
Виноград помийте під проточною водою, зайву рідину процідіть через друшляк. Пропустіть плоди через м'ясорубку, а готове пюре додатково перетріть через сито. Шкірку з ягід і насіння перекладіть в кілька шарів марлі і відіжміть рідину. Її змішайте з чашкою кип'яченої води і вже цю суміш змішайте з рештою соку.
Тепер сік треба пастеризувати. Поставте його на вогонь на 15 хвилин, прогріваючи до температури приблизно +80 градусів. Але не доводьте до кипіння! Додайте ванілін, цукор і тільки тепер доведіть до кипіння. Сік розлийте у стерилізовані банки і закатайте.
Виноградне варення з горіхами
Інгредієнти:
- 0,5 кг винограду кишмиш
- 0,5 кг цукру
- 100 г очищених волоських горіхів
- 50 мл води
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
Відокремте виноград від гілочок, промийте і переберіть. Бланшуйте ягоди в киплячій воді протягом 6 хв. Приготуйте цукровий сироп, перекладіть в нього готовий виноград. Проваріть плоди 6–7 хв, вимкніть вогонь і залиште на 5 годин стояти.
Подрібніть волоські горішки на великі шматки. Виноград в сиропі знову розігрійте на маленькому вогні до кипіння. В каструлю додайте ванілін і подрібнені горіхи. Варіть 20 хвилин. Готове варення розкладіть у стерилізовані банки, загорніть і зберігайте в прохолодному місці.
Пряне виноградне повидло
Інгредієнти:
- 4 кг винограду
- 2 кг цукру
- 1,5 ч. л. меленого імбиру
- 1,5 ч. л. меленої кориці
- 5 шт. гвоздики
- щіпка меленого мускатного горіха
- 1 л води
Приготування:
Закип'ятіть воду, покладіть туди промиті плоди винограду на хвилин 10. Потім відцідіть друшляком зайву рідину і протріть через сито виноград. Виноградне пюре змішайте з цукром і проваріть на слабкому вогні, регулярно помішуючи, поки суміш не загусне. У готову масу додайте спеції і все ретельно перемішайте. Готуйте ще пару хвилин, а потім знімайте з вогню. Ще гарячим розлийте повидло у стерилізовані банки і закатайте.
Варення з винограду і груш
Інгредієнти:
- 2 кг винограду
- 0,5 кг груш
- 0,3 кг цукру
Приготування:
Виноград відокремте від гілочок, переберіть і промийте під проточною водою. Відцідіть зайву рідину. Груші помийте, очистіть від шкірки і насіння. Поріжте їх брусками. Вичавіть сік з винограду, поставте його на маленький вогонь і доведіть до кипіння. Його обсяг має збільшитися майже вдвічі. Потім додайте цукор, груші і проваріть ще хвилини 3.
Зніміть варення з вогню і залиште на 8 годин. Далі знову доведіть його до кипіння, постійно помішуючи, і варіть 30 хвилин. Після цього зніміть місткість з вогню і залиште її на 5 годин. Тільки потім доведіть варення в черговий раз до кипіння і гарячим розливайте у стерилізовані банки. Зберігайте в прохолодному місці.
Виноградне желе
Інгредієнти:
- 1 кг винограду
- 350 мл води
- 600 г цукру
Приготування:
Для желе підійдуть недозрілі плоди зі щільним м'якушем. Виноград відокремити від гілочок, помити і перебрати. Відцідити зайву рідину. Закип'ятіть воду і відваріть в ній хвилин 15 ягоди, потім протріть їх через сито. Виноградне пюре профільтруйте через кілька шарів марлі.
Проваріть пюре, щоб воно збільшилося вдвічі. Порційно додавайте цукор. Варіть желе, регулярно помішуючи ложкою, поки воно не почне швидко густіти. Тоді розподіліть його ще гарячим у стерилізовані банки.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,