Ця універсальна заправка не тільки допоможе швидко приготувати борщ, але і буде прекрасним і смачним салатом. Для приготування улюбленої першої страви українців потрібно всього лише баночку заготовки викласти в окріп 1:2 і додати зелені.

Інгредієнти:

  • стиглі помідори — 1,5 кг,
  • картопля — 1,4 кг,
  • капуста — 1 кг,
  • ріпчаста цибуля — 400 г,
  • буряк — 400 г,
  • морква — 400 г,
  • болгарський перець 200 г,
  • рослинна олія — 250 мл,
  • оцет 9% — 40 мл,
  • цукор — 30 г,
  • сіль — за смаком.

Заправка до борщу, скріншот: YouTube
Заправка до борщу, скріншот: YouTube

Приготування:

Миємо та очищаємо всі овочі, ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на тертці, буряк теж натираємо на тертці. Помідори і картоплю нарізаємо невеликими кубиками, капусту шаткуємо, а болгарський перець нарізаємо соломкою.

Популярні новини зараз
В українців масово горять холодильники: як зберегти техніку під час відключень світла Українцям приготували подорожчання ще двох тарифів: за що доведеться платити більше Українці поспішають зняти готівку через ліміти: скільки вдасться отримати протягом доби Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

У каструлі розігріваємо рослинну олію і додаємо до неї ріпчасту цибулю, злегка обсмажуємо. Потім додаємо до цибулі моркву, буряк і тушкуємо овочі 10 хвилин. Додаємо помідори, вливаємо оцет, насипаємо сіль і цукор, кладемо картоплю, капусту і болгарський перець.

Всі інгредієнти перемішуємо і тушкуємо під кришкою 1 годину. Тепер стерилізуємо баночки, готову заправку розкладаємо і закатуємо кришками. Закутуємо до повного охолодження, а потім прибираємо в прохолодне і темне приміщення для подальшого зберігання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння