Мариновані маслюки можна подати і до святкового столу, і до звичайного обіду. Завжди знайдуться любителі, які гідно їх оцінять. Крім того, смак домашніх грибів завжди набагато кращий магазинних.

Інгредієнти:

  • гриби маслюки - 1 кг
  • цибуля - 2 шт.
  • сіль - 2 ст. л.
  • цукор - 3 ст. л.
  • вода - 2,5 л.
  • чорний перець, коріандр, лавровий лист
  • оцет - 3 ст л.

Мариновані маслюки, скріншот: YouTube
Мариновані маслюки, скріншот: YouTube

Приготування:

Маслюки перебираємо, миємо в холодній воді, зчищаємо верхній липкий шар. Якщо гриби дуже великі, то ріжемо навпіл. Маслюки заливаємо водою, щоб вона повністю покривала гриби, і ставимо на плиту. Як тільки закипить — воду зливаємо, заливаємо гриби чистою водою і варимо хвилин 10. Знімаємо піну, яка утворилася.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Готуємо маринад. Наливаємо 2,5 літра води, додаємо 2 неповні столові ложки солі, 3 столові ложки цукру без гірки, дві цибулини, нарізані великими півкільцями або четвертинками, а також кілька горошин чорного перцю. Також в маринад за бажанням можна додати коріандр і лавровий лист. Маринад варимо хвилин 5, потім шумівкою перекладаємо в нього гриби.

Коли маринад знову закипить, знімаємо піну і варимо на середньому вогні 20 хв. Потім знімаємо з плити і вливаємо 3 столові ложки оцту 9%. Розподіляємо гриби разом з маринадом у сухі стерилізовані банки. Потім укладаємо банки в широку каструлю з водою (на дно постелити рушник), прикриваємо кришками та стерилізуємо 15 хвилин після закипання. Закатуємо банки і ставимо на зберігання.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння