Смачні помідори "під снігом" припадуть до смаку любителям пікантних закусок. Часник в цій страві й справді схожий на перший сніг, що вкриває соковиті помідори. Помідори виходять маринованими. Також можна готувати без додавання оцту — смак вийде трохи іншим.

Інгредієнти (на 3 літрові банки):

  • Помідори — 1,5 кг
  • Часник -100 гр.
  • Чорний перець горошком — по 5-8 шт. на банку.

Для маринаду:

  • Вода — 1,5 л.
  • Цукор — 4 ст. л.
  • Сіль — 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% — 4 ст. л.

Помідори, скріншот: YouTube
Помідори, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Промиваємо банки теплою водою з содою, стерилізуємо тільки кришки. Помідори промиваємо, у місці кріплення плодоніжки робимо кілька проколів за допомогою зубочистки. Це дозволить їм не лопнути після заливання окропом. Помідори викладаємо у банки. У літрову банку входить приблизно 400-450 гр. сливових плодів. Якщо ви берете черрі, то їх поміститься більше — близько 500 г.

Кип'ятимо воду і заливаємо помідори окропом. Залишаємо їх, прикривши кришкою, на 15-20 хвилин. Завдяки такому бланшуванню подальша стерилізація не знадобиться. Тепер очищаємо від лушпиння і тремо на тертці часник (2-3 зубчики на літрову банку).

Помідори "під снігом", скріншот: YouTube
Помідори "під снігом", скріншот: YouTube

Воду з банок з помідорами зливаємо в загальну каструлю і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, додаємо сіль і цукор, даємо покипіти, поки вони повністю не розійдуться. І вимикаємо. Тепер вливаємо оцет, розмішуємо.

Ложкою викладаємо тертий часник і перець у банки з помідорами. Заливаємо гарячим маринадом до самого верху. Закриваємо стерилізованою кришкою і закриваємо. Накриваємо до повного остигання.

Помідори "під снігом", скріншот: YouTube
Помідори "під снігом", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння