З порічок, крім компотів, можна приготувати смачне
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 1 кг червоної смородини;
- 1 кг цукру.
Якщо у вас є багато білої смородини, додайте її до червоної у пропорції 1 : 1. Желе вийде не дуже яскравим, але не менш смачним.
Приготування:
Добре промийте свіжі ягоди. Засипте їх цукром в зручну миску і ретельно перемішуйте великою ложкою 5–8 хвилин. Цукор повинен розчинитися в ягідному соку, а сама маса — вийти кашоподібною. Перекладіть суміш у високу каструлю і поставте на сильний вогонь. Безперервно помішуйте суміш. Варити близько 8-10 хв.
Коли суміш закипить, в каструлі з'явиться пінка, якої згодом стане набагато більше. Інтенсивно перемішуйте ягідну масу, інакше вона втече. Поступово піна почне осідати, а на поверхні самої суміші з'являться бульбашки. Після цього потрібно поварити желе ще приблизно 3 хв та зняти суміш з вогню. Перетріть суміш через сито.
Рідке желе розлийте по банках і, не закриваючи їх, залиште при кімнатній температурі на ніч. За цей час желе застигне. Без желатину ми отримуємо дуже смачне вітамінне освіжаюче желе.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють —
Також Знай.uа" писав,