Хрусткі, мариновані огірки з лимонною кислотою без додавання оцту будуть прекрасною закускою на зиму. Це найлегший і простий рецепт маринованих огірків. Приготовані за цим рецептом огірки ніколи не мутніють і не вибухають. Хрусткі і тверді огірочки чудово підійдуть для салатів або бутербродів.

Такий рецепт маринованих огірків пропонує Телеграм-канал "Дневник" дачника".

Маринад (на 3-хлітрову банку):

  • 1.5 л. води
  • 4 ч. л. солі
  • 8 ч. л. цукру.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

У стерилізовані банки викладаємо огірки, декілька кілечок гіркого стручкового перцю, кілька горошин запашного перцю, декілька шматочків болгарського перцю, парасольки кропу, листя вишні, смородини, кружечки моркви, часник.

Заливаємо банки з огірками кип'ячою водою, накриваємо кришками. Чекаємо 15-20 хв. Зливаємо воду, знову її кип'ятимо, заливаємо в банки. Чекаємо 15-20 хв. Знову зливаємо воду, ставимо на вогонь і робимо розсіл.

Кип'ятимо маринад 5 хв, заливаємо його в банки і додаємо 1 ч. л. лимонної кислоти (на 3-хлітрову банку). Закатуємо кришками. Перевертаємо баночки та укутуємо їх до остигання.

Малосольні огірки, скріншот: YouTube
Малосольні огірки, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння