Варену ковбасу вперше почали виробляти у 1936 році на Московському м'ясопереробному комбінаті ім. А. В. Мікояна для людей, які були змушені голодувати в ті важкі часи, з метою профілактики ускладнень після голодування. Звідси і її назва "Докторська".

Ковбаса, приготована за ДСТУ, має 100 г продукту: 25 г яловичини, 70 г свинини, 3 кг меланжу або яєць, 2 кг сухого коров'ячого молока, сіль, 7 г нітриту натрію, 200 г цукру, 50 г мускатного горіха.

ковбаса, фото Pxhere
ковбаса, фото Pxhere

Щоб вибрати якісну ковбасу, вивчіть уважно її склад. Соя, крохмаль та хімічні речовини в ній присутні не повинні, з хімічних речовин може бути тільки регулятор кислотності.

Капніть йод на ковбасу. Якщо йод посиніє, крохмаль є, а значить брати цю ковбасу не слід. Колір ковбаси повинен бути блідо-рожевим, вона не повинна бути солоною.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Уникайте ковбаси з вкрапленнями сала, шматочків м'яса або язику.

ковбаса, фото Pxhere
ковбаса, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, домашня ковбаса за 1 годину – після цього рецепту ви не зможете повернутися до магазинної.

Як повідомляв портал Знай.uа, швидкий рецепт курячої буженинки на молоці.

Також портал Знай.uа писав, як приготувати вишукану вишневу наливку.