Пікантні баклажани з медом можна заготовити всього у декілька кроків. Вони виходять в міру солодкі і ароматні. Такі баклажани підходять як до святкового столу, так і для щоденної сімейної вечері.

Рецептом баклажанів з медом на зиму ділиться "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Баклажан - 800 г
  • Соняшникова олія - 150 мл
  • Часник - 6 зуб.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Сіль - 2 ч. л.
  • Вода - 350 мл
  • Оцет - 2 ст. л.

Баклажани з медом, скріншот: YouTube
Баклажани з медом, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Перевірки ТЦК на вулиці: чи законна вимога показати телефон Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Показати ще

Молоді баклажани промийте, видаліть плодоніжки. Наріжте плоди вздовж тонкими пластинами. Покладіть їх в миску і засипте 1 ч. л. солі. Перемішайте. Через пів години баклажани пустять сік, який потрібно злити.

У глибокій сковороді розігрійте олію. Обсмажте баклажани з обох сторін на середньому вогні. Часник очистіть, наріжте великими шматочками. Готові баклажани покладіть у стерильні банки, не утрамбовуючи. Рівномірно розподіліть часник.

Для приготування маринаду, з'єднайте в сотейнику воду з медом та ложечкою солі. Доведіть суміш до кипіння. У банки рівномірно залийте столовий оцет і маринад. Накрийте кришками та стерилізуйте 15 хвилин на маленькому вогні. Закатайте кришки, переверніть банки та накрийте їх ковдрою. Залиште остигати на добу.

Баклажани з медом, скріншот: YouTube
Баклажани з медом, скріншот: YouTube

Баклажани з медом, скріншот: YouTube
Баклажани з медом, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння