За вікном літо в самому розпалі, прийшов час подбати про запаси на зиму. А адже вона може виявитися холодною і довгою. Для того щоб можна було порадувати себе в холодні вечори можна сьогодні зробити неймовірну закуску — часникові огірочки.

Спеціально для наших читачів ми знайшли дуже цікавий рецепт в соціальних мережах. Кількість інгредієнтів розрахована на чотири півлітрових банки.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

Склад:

Огірки 1,5 кг; Лук400 г; Часник 200 г; Кріп 1 пучок; Петрушка 1 пучок; Оцет 3 ст. л.; Цукор 1,5 ст. л.; Сіль 1 ст. л.; Чорний перець (горошком)0,5 ч. л.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Спочатку гарненько вимийте огірки, і обріжте хвостики. Наріжте огірки кружечками шириною по 3 мм, Щоб салат вийшов максимально хрустким, краще замочити огірки перед приготуванням на ніч у холодній воді, а потім добре промити перед консервацією. Почистіть і наріжте ріпчасту цибулю півкільцями, а часник порубайте ножем або подрібніть в блендері. Потім гарненько промийте кріп і петрушку. Дрібно наріжте зелень.

Огірки, скріншот: YouTube
Огірки, скріншот: YouTube

Перемішайте в глибокій ємності огірки, зелень, цибулю і часник. Додайте 1,5 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі. Гарненько все перемішайте і залиште овочі на 30–40 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік. За цей час перемішайте овочі 2–3 рази. Так огірки виділять більше соку.

Тепер додайте чорний перець горошком або суміш перців, потім влийте оцет і ретельно перемішайте овочі. В стерилізовані банки розкладіть салат доверху і залийте його огірковим соком.

Накрийте банки з салатом стерилізованими кришками, а краще використовуйте кришки, які закручуються і проваріть в каструлі 15 хвилин з моменту кипіння. Дістаньте банки з каструлі і закрийте кришками.

Переверніть банки, тримайте їх під укриттям до повного охолодження. Потім зберігайте в прохолодному місці. Як бачите, немає нічого простіше, ніж заготовити часникові огірки на зиму в банках.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, виручить на відпочинку і в поході — як приготувати салат "Сніданок туриста" на зиму.

Як повідомляв Знай.uа томати скибочками на зиму – рецепт консервації, який під силу кожному.

Знай.uа писав, як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки - великі головки і висока врожайність гарантовані.