Шкірки від апельсинів це не просто відходи, але й сировина для ароматного десерту. Не вірите? Спробуйте й переконайтеся самі! Важливою перевагою цієї заготівлі є те, що готувати можна її цілорічно, адже апельсини завжди є у продажу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Список інгредієнтів:
Апельсин - 3 шт.
Цукор - 300 г
Лимонна кислота - ½ ч.л.
Імбир - 5 г
Спосіб приготування:
Апельсини промиваємо окропом. Чистимо так, як вам зручно. Шкурки нарізаємо тонкими часточками і скручуємо кожну в тугий рулетик - навіть можна за допомогою нитки та голки зробимо намисто з завитків, щоб рулетики не розкручувалися. Чотири дні слід відмочувати апельсинові рулетики, змінюючи 2 рази в день воду. Після відмочування шкірка перестане гірчити і стає м'якою. Варимо шкірку 3 рази по 15 хвилин, міняючи воду. Тепер скоринки кладемо в каструлю, пересипаємо цукром, наливаємо воду, кладемо порізаний імбир. Варимо до густоти. Вимикаємо вогонь і кладемо лимонну кислоту. Як тільки варення охолоне, прибираємо нитку. Кладемо варення в простерилізовані банки і закручуємо.
Якщо ж ви надаєте перевагу більш традиційному варенню, вам можуть стати у пригоді поради кулінарного експерта Євгена Клопотенка.
Крім того, кулінарний експерт до будь-якого варення радить додавати якийсь ароматний елемент. До яблук можна додати корицю, полуниця ж добре поєднується з базиліком, м'ятою або навіть гвоздикою. Інколи щоб не підгоряли продукти треба додати трішки води, 100 г буде цілком достатньо.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,