Зі слив можна приготувати не лише ароматну випічку, а й кисло-солодкий соус сацебелі. Такий соус можна їсти фактично одразу після приготування. Він прекрасно буде поєднуватися зі смаженою картоплею, шашликом, запеченим м'ясом, макаронами.

Рецепт дуже смачного соусу зі слив, який легко приготувати в домашніх умовах, пропонує редакція "Так Просто!".

Кисло-солодкий соус сацебелі зі слив, скріншот: YouTube
Кисло-солодкий соус сацебелі зі слив, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 2 кг слив
  • 1 головка часнику
  • 10 г приправи каррі
  • 3 гострих перці чілі
  • цукор за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз
ПФУ зобов'язав пенсіонерів подати спеціальну заяву: без цього виплат не буде Все життя платив податки – залишився ні з чим: ФОПам масово відмовляють у пенсії - у чому причина Тисячі українців звільнять від призову: кого заборонили чіпати ТЦК Українців змушують платити за повітря: як нова схема від комунальників залишає з пустим гаманцем
Показати ще

Сливи помийте і видаліть кісточки. Краще всього брати не дуже стиглі сливи. Поки вони тверді, то мають кислинку, яка стане важливою ноткою кисло-солодкого соусу сацебелі. Почистьте часник, помийте гострий червоний перець і витягніть з нього насіння (краще це робити у рукавичках і в жодному разі не торкатися обличчя).

Сливи, часник і гострий перець подрібнюємо на м'ясорубці. Додаємо приправу каррі, сіль і цукор за смаком, вимішуємо. Варіть соус на повільному вогні протягом 30 хвилин. Остудіть і розлийте по стерилізованих банках. Якщо соус заготовлювати на зиму, то закатайте банки стерилізованими кришками.

Кисло-солодкий соус сацебелі зі слив, скріншот: YouTube
Кисло-солодкий соус сацебелі зі слив, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.