Пелюсткой називають блюдо – маринована капуста. Його готують з буряком, завдяки якій капуста і набуває красивий рожевий колір. На приготування знадобиться близько години, а потім капусті потрібно дати замаринувати дві доби.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Капуста білокачанна - 2 кг;
- Буряк - 100 р;
- Часник - 1 шт;
- Вода - 1 л;
- Оцет - 100 мл;
- Сіль - 2,5 ст. л;
- Цукор - 100 г;
- Перець гіркий - 1 шт.
Приготування:
Капусту потрібно порізати кубиками 3 на 3 див. Буряк натерти на крупній тертці і нарізати великими шматочками.
Далі необхідно все перемішати і покласти в трилітрову банку.
Тепер кип'ятимо воду для маринаду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком.
В окріп влити оцет, додати тертий часник і прокип'ятити ще 1-2 хвилини.
Приготованим гарячим маринадом капусту. Закрити банку поліетиленовою кришкою. Мариновану капусту залишити при кімнатній температурі на 2 дні.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, запечені овочі в духовці рецепт маринаду, який зробить звичайна страва неперевершеним.
Як повідомляв Знай. ua, фаршировані печериці з перепелиними яйцями і сирокопченою ковбасою — красиве святкове страву за 20 хвилин.
Також Знай. ua писав, що перчик на зиму можна приготувати за 5 хвилин – смачне частування для всієї родини.