Всі вже звикли до традиційного варення, приготованого з різноманітних фруктів і ягід, найчастіше з малини, полуниці, яблук, слив. Однак кавунове варення виходить не менш цікавим. Ми отримуємо щільні шматочки, а сироп — з легким присмаком карамелі.

Інгредієнти:

  • Кавунові шкірки - 2 кг
  • Цукор - 1,5 кг
  • Часточки лимона
  • Гвоздика за бажанням

Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story
Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story

Приготування:

Кавунові шкірки обрізаємо — забираємо зелену шкірку товщиною близько міліметра, зверху обрізаємо червоний м'якуш, а частина рожевої м'якоті повинна залишитися, так варення виходить красивішим.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Шкірки кавуна ріжемо на кубики розміром приблизно 1-1,5 см, для цього можна використати рельєфний ніж. Кладемо в каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо на 1,5-2 години поки кавун пустить свій сік.

Тепер ставимо на плиту і після закипання зменшуємо вогонь до маленького. Варимо до тих пір, поки кавунові скоринки не стануть прозорими. На це піде близько 1 - 1,5 години. Стерилізуємо банки і розливаємо варення.

Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story
Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками