Всі вже звикли до традиційного варення, приготованого з різноманітних фруктів і ягід, найчастіше з малини, полуниці, яблук, слив. Однак кавунове варення виходить не менш цікавим. Ми отримуємо щільні шматочки, а сироп — з легким присмаком карамелі. 

Інгредієнти:

  • Кавунові шкірки - 2 кг
  • Цукор - 1,5 кг
  • Часточки лимона
  • Гвоздика за бажанням

Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story
Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story

Приготування:

Кавунові шкірки обрізаємо — забираємо зелену шкірку товщиною близько міліметра, зверху обрізаємо червоний м'якуш, а частина рожевої м'якоті повинна залишитися, так варення виходить красивішим.

Популярні новини зараз

Під Чернівцями китайський вірус проник до дитсадка - малюки не скоро повернуться до груп

Фітнес-модель Ана Чері показала улюблену позу в ліжку, міні-топік ледь не порвався

"Тепер ідіть до хворих": весілля відправили цілий район на Буковині в "червону" зону

Українці підняли на вуха Зеленського і всю владу через нові гроші: "Не можна відрізнити"

Показати ще

Шкірки кавуна ріжемо на кубики розміром приблизно 1-1,5 см, для цього можна використати рельєфний ніж. Кладемо в каструлю і засипаємо цукром. Залишаємо на 1,5-2 години поки кавун пустить свій сік.

Тепер ставимо на плиту і після закипання зменшуємо вогонь до маленького. Варимо до тих пір, поки кавунові скоринки не стануть прозорими. На це піде близько 1 - 1,5 години. Стерилізуємо банки і розливаємо варення. 

Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story
Кавунове варення, скріншот: instagram.com/cooks.story

View this post on Instagram

АРБУЗНОЕ ВАРЕНЬЕ 😍 ⠀ Маленькая просьба, кто заберёт к себе пост в закладки📌, оставьте любой смайл в комментариях. Хочу видеть тех, кому нравится то, что я делаю👏 ⠀ Кто ждал ?😃🍉 Вот такое варенье из арбузных корок, я приготовила и всем рекомендую 👍 ⠀ Кусочки получаются плотненькие, а сироп с лёгким привкусом карамели 😋Мне очень понравилось ❤ ⠀ 📍Ингредиенты: 🍉Арбузные корки 2кг 🍭Сахар 1,5кг 🍋Дольки лимона Гвоздика по желанию ⠀ 📍Приготовление: Берем арбузные корки, обрезаем зеленую кожицу миллиметра, сверху обрезаем мякоть, часть розовой мякоти должна остаться, так варенье красивее. Режем на кубики ~1-1,5 см, у меня рельефный нож. Кладем в кастрюлю и засыпаем сахаром. Оставляем на 1,5-2 часа, арбуз пустит свой сок .Ставим на плиту и после закипания убавляем огонь до маленького. Варим до тех пор, пока арбузные корочки не станут прозрачными(1- 1,5 часа). Стерилизуем банки и разливаем варенье из корочек арбуза. А я забрала на работу, угостила своих девочек 😀🍉 ⠀ Автор: @recept_madina_05

A post shared by КУХНЯ | КУЛИНАРИЯ | РЕЦЕПТЫ (@cooks.story) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками