Холодний борщ використовується зазвичай у літньому меню. Ця ситна перша страва привертає увагу своїм кислуватим освіжаючим смаком. Корисно, просто, смачно, економно та апетитно — все це можна сказати про холодний борщ.

Інгредієнти (на каструлю 3 л.):⁣

  • 3 великі буряки⁣
  • 3 огірки
  • 3 шт. картоплі⁣
  • 6 шт. яєць⁣
  • зелень (цибуля, кінза, петрушка)⁣
  • 100 г сметани⁣
  • 1 лимон (сік)⁣
  • сіль

Буряк в банці, скріншот: YouTube
Буряк в банці, скріншот: YouTube

Приготування:⁣⁣

Буряк вимити та варити його близько 1,5 години. Тепер очистити овоч і натерти на крупній тертці. Викласти в каструлю, залити водою⁣. Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, залити окропом, зварити до готовності (близько 7 хв). Злити воду⁣.

Популярні новини зараз

″Друга черга″ пенсіонерів застигла в очікуванні: в ПФУ зробили важливу заяву

Львівщина прощається з молодим священиком: "Хвороба виявилася сильнішою, Бог не зберіг"

Центр Львова усіяний мертвими тілами, городяни нажахані: "Вже не вперше"

Українцям видадуть на руки по 8000 гривень: хто і коли зможе отримати виплату

Показати ще

Зварити яйця — після закипання варити їх 9 хв. Остудити та очистити. Розділити на білки і жовтки⁣. На крупній тертці натерти огірки і яєчні білки⁣. В окремій тарілці змішати нашатковану зелень, яєчні жовтки, сіль. Добре пом'яти товкачем.

До буряка додати терті огірки, яєчні білки, картоплю, розтерту зелень. Перемішати. Якщо потрібно, додати води⁣. Тепер додайте сметану, лимонний сік і сіль. Добре перемішайте⁣. Холодний борщ готовий.

View this post on Instagram

ХОЛОДНЫЙ СВЕКОЛЬНИК⁣ ⠀ Если видите пост, поставьте пожалуйста любой смайлик, чтобы мои рецепты не пропали из вашей ленты😘 ⠀ 🔹Ингредиенты (кастрюля 3 л.):⁣ - 3 крупные свеклы⁣ - 3 огурца⁣ - 3 шт картофеля⁣ - 6 шт яиц⁣ - зелень (лук, кинза, петрушка)⁣ - 100 гр сметаны⁣ - 1 лимон (сок)⁣ - соль⁣⁣ ⠀ 🔹Приготовление:⁣⁣ 1. свеклу вымыть, сварить ~1,5 часа (или купить уже готовую вареную свеклу)⁣ 2. свеклу очистить, натереть на крупной тёрке. Выложить в кастрюлю, залить водой⁣ 3. картофель очистить, нарезать мелким кубиком, залить кипятком, сварить до готовности (~7 мин). С готового слить воду⁣ 4. сварить яйца (после закипания варить 9 мин). Остудить. Очистить. Разделить на белки и желтки⁣ 5. на крупной терке натереть огурцы, яичные белки⁣ 6. в отдельной тарелке смешать нашинкованную зелень, яичные желтки, соль. Хорошо помять пестиком (или как я - обратной стороной толкушки) - здесь по дому разнесется невероятно аппетитный аромат⁣ 7. к свекле добавить тёртые огурцы, яичные белки, картофель, растертую зелень. Перемешать. Если нужно, добавьте воды⁣ 8. добавьте сметану, лимонный сок и соль. Хорошо перемешайте⁣ ⠀ Автор: @gotovim_s_likoi

A post shared by КУХНЯ | КУЛИНАРИЯ | РЕЦЕПТЫ (@cooks.story) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вітамінний компот з порічок на зиму — приготування корисного напою всього у три кроки

Як повідомляв портал "Знай.uа", фаршировані печериці з перепелиними яйцями та сирокопченою ковбасою — красива святкова страва за 20 хвилин

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками