У розпал овочевого сезону кожен думає про збереження вітамінних овочів для холодного періоду року. На противагу закруткам, овочева заготівля на зиму у морозилці - справжня знахідка. Свіжі овочі можна використовувати для супів або салатів коли завгодно. Щобільше, овочі не потрібно обробляти. Завдяки цьому плоди зберігають свій смак і всі вітаміни.

Читайте Знай в Google News!

Крім помідорів, перцю, моркви, цибулі і зелені, можна заготовляти і горошок з кукурудзою, і стручки квасолі, і броколі. Як заготовити овочі на зиму розповідає видання "Со вкусом".

Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom
Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom

Овочева заготівля на зиму

Складові:

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • 1 кг помідорів
  • 3 корені петрушки
  • 1 кг моркви
  • 1 кг болгарського перцю
  • 700 г цибулі
  • 1 пучок петрушки

Приготування заготівлі в пакетах

Залийте помідори окропом і акуратно зніміть шкірку. Наріжте їх невеликими кубиками. Натріть моркву на великій тертці, а коріння петрушки — на дрібній. Наріжте невеликими кубиками цибулю і болгарський перець, петрушку дрібно порубаєте. Змішайте всі інгредієнти. Розкладіть заправку в поліетиленові або спеціальні термопакеты. Відправте в морозильну камеру.

Приготування заготівлі в банках

Таким самим способом підготуйте овочі, нарізавши і змішавши їх. Додайте кам'яну сіль, зберігаючи пропорції: 170 г солі на 1 кг овочів. Перемішайте. Накрийте овочі харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 10–15 хвилин. Після того, як овочі пустять сік, перекладіть їх у банки, закрийте кришкою і відправте в холодильник.

Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom
Овочева заготівля на зиму, фото: sovkusom

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, натуральний вітамінний десерт стане хітом спекотного літа — цікавий рецепт персикового морозива

Як повідомляв портал "Знай.uа", м'ясо, солодкий перець, помідори, картопля поєдналися у неймовірну страву – рецепт басми по-узбецьки

Також Знай.uа" писав, їхній аромат не залишить байдужим нікого — шикарний рецепт запікання яблук з сиром та родзинками