У розпал сезону баклажанів пропонуємо вам рецепт з цього чудового овоча, який ви зможете законсервувати, щоб тихими зимовими вечорами насолоджуватись спогадами про літо. Увага! Цей рецепт лише для тих, хто любить гострі страви! Разом із тим, ці баклажани стануть чудовим “соусом” до макаронів чи м'яса, а тому їхню гостроту можна тримати під контролем. Бонус цієї історії: рецепт надзвичайно простий.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВам знадобиться:
- 4 кг баклажанів;
- 20 головок часнику;
- 10 стр. солодкого перцю;
- 10 стр. гіркого перцю;
- 500 мл оцту 9%;
- сіль за смаком;
- близько 1 л рослинної олії.
Хід приготування:
Баклажани вимийте, обріжте з двох сторін і наріжте скибочками завтовшки 3-4 мм.
Обсмажте на олії.
Часник і обидва види перцю почистьте і пропустіть через м'ясорубку.
Перемішайте з сіллю і оцтом.
Покладіть підготовлені баклажани в каструлю великого діаметра, промащуючи кожен шар сумішшю перцю і часнику.
Накрийте страву кришкою і залиште під гнітом на 3 дні при кімнатній температурі.
Розкладіть по банках з гвинтовими металевими кришками і поставте в холодне місце.
Готово!
Узимку ж можна приготувати цю страву з заморожених баклажанів.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, Готуємо рулетики з кабачком для правильного харчування: корисне може бути смачним.
Як повідомляв Знай.uа, хрусткі огірочки мариновані без оцту на зиму - рецепт ароматної закуски з гостринкою.
Знай.uа писав, мариновані помідори "в снігу" - простий рецепт неймовірної смакоти на зиму.