Запечена картопля з сиром не вимагає багато часу на приготування, а виходить дуже смачною і корисною. Класичні рецепти можна доповнювати будь-якими складниками, щодня готуючи нову страву. Пропонуємо приготувати незвичайний гарнір зі звичайнісінької картоплі.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 7 середніх картоплин
  • 50 г сиру
  • 30 г слив масла
  • 1 ст. л майонезу
  • 1 ст. л рубаного кропу
  • сіль і часник за бажанням

Картопля, фото: pixabay.com
Картопля, фото: pixabay.com

Приготування:

Добре миємо картоплю і наколюємо виделкою в декількох місцях. Кладемо на решітку в духовку і запікаємо при 180° С до готовності В залежності від величини картоплі це може зайняти близько 45 хв. Сир тремо на дрібній тертці, перемішуємо з розм'якшеним маслом, майонезом і кропом. Формуємо порційні кульки.

Картоплю злегка охолоджуємо і робимо хрестоподібні надрізи, вирізаючи при цьому приблизно по 1 см, не дорізаючи до кінця декілька см. В середину картоплі, злегка розсунувши краї, вкладаємо сирну кульку і перед подачею на стіл ставимо на 1-1,5 хв в мікрохвильову піч або духовку.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, шоколадна ковбаса зі згущеним молоком - як приготувати райські ласощі за декілька хвилин