Варення з дині готують дуже рідко, оскільки стигла диня у свіжому вигляді так смачна, що на варення її просто не залишається. Однак, варто спробувати приготувати його хоча б раз - ви анітрохи не пошкодуєте.

Читайте Знай в Google News!

Варення з дині може вийти надто рідким, якщо диня дуже соковита. Тоді потрібно додати цукор і ще уварювати варення. Тому краще беріть диню стиглу, але міцну. Однак якщо візьмете більш ситну диню, консистенція може вийти трохи іншою, радить видання "Повар".

Варення з дині, скріншот: YouTube
Варення з дині, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках Як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться Українці по 20 годин без світла, а YASNO не припиняє жартувати: "Люди вмирають" Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити
Показати ще
  • диня - 2 кг
  • цукор - 1,4 кг
  • лимонна кислота - 30 г (або сік лимона)

Приготування:

Заготовити цукор, диню, лимонну кислоту. Диню порізати шматочками. Засипати цукром, дати постояти пів години, диня дасть сік. Довести до кипіння і поварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Дати постояти ще 4 години. Проварити варення ще 5-10 хвилин. Готове гаряче варення розкласти по банках і закатати.

Варення з дині, скріншот: YouTube
Варення з дині, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком