Варення з дині готують дуже рідко, оскільки стигла диня у свіжому вигляді так смачна, що на варення її просто не залишається. Однак, варто спробувати приготувати його хоча б раз - ви анітрохи не пошкодуєте.

Читайте Знай в Google News!

Варення з дині може вийти надто рідким, якщо диня дуже соковита. Тоді потрібно додати цукор і ще уварювати варення. Тому краще беріть диню стиглу, але міцну. Однак якщо візьмете більш ситну диню, консистенція може вийти трохи іншою, радить видання "Повар".

Варення з дині, скріншот: YouTube
Варення з дині, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще
  • диня - 2 кг
  • цукор - 1,4 кг
  • лимонна кислота - 30 г (або сік лимона)

Приготування:

Заготовити цукор, диню, лимонну кислоту. Диню порізати шматочками. Засипати цукром, дати постояти пів години, диня дасть сік. Довести до кипіння і поварити на слабкому вогні 5-10 хвилин. Дати постояти ще 4 години. Проварити варення ще 5-10 хвилин. Готове гаряче варення розкласти по банках і закатати.

Варення з дині, скріншот: YouTube
Варення з дині, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашнє ігристе вино зі смородинового листя – рецепт ідеального літнього напою для душі

Також Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком