До середини серпня вже багато хто втомився від ягідних десертів. Пропонуємо вам приготувати незвичайну альтернативу. Особливо вона сподобається тим, хто обожнює шоколадні десерти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти на основу:
- ½ Склянки несолоного вершкового масла (115 г.), 1 паличка, розм'якшена
- ½ Склянки цукрової пудри (80 г.)
- 1 велике яйце, кімнатної температури
- 1 ½ склянки універсального борошна (185 г.)
- 2 столові ложки какао-порошку
- ¼ Чайної ложки солі
Інгредієнти на начинку:
- ⅓ Чашка води (80 р.)
- ½ Склянки вершкового масла (115 г.), 1 паличка
- 1 чайна ложка розчинної кави
- 1 чашка темного шоколаду (170 г.), дрібно нарізаного
- ⅓ Чашка цукру (65 р.)
- 1 столова ложка ванілі
- 1 щіпка солі
- 3 великих яйця
- 250 г. свіжої малини, для сервірування
- цукрова пудра, для сервірування
Приготування тіста:
У середній мисці змішати вершкове масло з цукровою пудрою і збити міксером до однорідної маси. Яйце збити і додати в масу.
Борошно і какао-порошок просіяти і додати сіль. Тісто переміщати гумовою лопаткою, перемішайте тісто до тих пір, поки какао-порошок не буде рівномірно розподілений. Загорніть тісто в харчову плівку.
Важливо охолодити тісто в холодильнику мінімум 30 хвилин або на ніч. Якщо ви охолоджуєте тісто на ніч, дайте йому постояти при кімнатній температурі протягом 15-30 хвилин, перш ніж розгортати.
Змастіть форму для пирога (23 см) і розкачайте охолоджене тісто в 28 см коло. Розкачайте тісто навколо качалки, потім розкачайте тісто за формою.
Притисніть тісто до дна і боків форми, потім зніміть зайве тісто. Використовуючи вилку, проколіть кілька отворів в тесті, щоб воно не здулося. Випікати протягом 15 хвилин при 190°C, потім вийміть основу пирога з духовки і зменшіть температуру до 150°C.
Приготування начинки:
У каструлі змішайте воду і вершкове масло і доведіть до кипіння. Додайте розчинну каву і перемішайте до повного розчинення.
Додайте шоколад, цукор і ваніль в середню миску і залийте гарячою масляною сумішшю. Збивайте до тих пір, поки шоколад не розплавиться і суміш не стане глянсовою.
Додайте яйця і добре збийте. Вилийте начинку в основу для пирога. Випікайте протягом 12-15 хвилин.
Остудіть пиріг не менше 30 хвилин. Прикрасити малиною і зверху просіяти цукрову пудру. Наріжте і подавайте.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, рецепт чудового коктейлю запалить і освіжить ваше літо.
Як повідомляв Знай. ua, рецепт десерту, кожен шматочок якого принесе неймовірне задоволення.
Також Знай. ua писав, що рецепт найнеймовірніших баклажанів на грилі.