З червоної або жовтої аличі зазвичай готують компоти, соуси, джеми. Особливо смачним виходить варення. Кисло-солодке, не нудотне, воно прекрасно підійде до молока або чаю. Для приготування варення слід брати тверді плоди аличі. Зовсім стиглі та м'які не підійдуть тому, що швидко розваряться і ви отримаєте джем, а не варення.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом варення з аличі поділився портал "Patee".

Інгредієнти:
  • Алича - 1 кг
  • Вода - 150 мл
  • Цукор-пісок - 800 г

Варення з аличі, скріншот: YouTube
Варення з аличі, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Пенсіонери мають право на виплату в 13 тисяч гривень: як оформити підвищену пенсію Українців мотивуватимуть мобілізуватися: обійдуться без бусиків та ТЦК Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Аличу переберіть, залишивши лише міцні плоди без пошкоджень. Добре помийте їх під проточною водою. Голкою або шпилькою наколіть кожен плід в декількох місцях. Ця нехитра процедура дозволить аличі не розвариться в кашу.

Приготуйте сироп для варення. У каструлю налийте воду, підігрійте її і поступово всипте цукор. Варіть сироп до розчинення цукру. Аличу викладіть у велику посудину. Гарячим сиропом залийте аличу. Дайте їй постояти так годину-півтори.

Поставте каструлю з аличею на плиту. Доведіть до кипіння, тоді вогонь зменште до мінімуму. Варити потрібно 25-30 хвилин. Після цього вимкніть і зніміть піну. Дайте варенню постояти дві години. Потім знову варіть 25-30 хвилин і вимкніть. Зніміть піну, що утворилася.

Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки і закатайте. Зберігайте його в коморі, погребі або холодильнику. Варення з аличі готове - це прекрасний десерт до чаю, молока, морозива.

Варення з аличі, скріншот: YouTube
Варення з аличі, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком