З червоної або жовтої аличі зазвичай готують компоти, соуси, джеми. Особливо смачним виходить
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом варення з аличі поділився портал "Patee".
- Алича - 1 кг
- Вода - 150 мл
- Цукор-пісок - 800 г
Приготування:
Аличу переберіть, залишивши лише міцні плоди без пошкоджень. Добре помийте їх під проточною водою. Голкою або шпилькою наколіть кожен плід в декількох місцях. Ця нехитра процедура дозволить аличі не розвариться в кашу.
Приготуйте сироп для варення. У каструлю налийте воду, підігрійте її і поступово всипте цукор. Варіть сироп до розчинення цукру. Аличу викладіть у велику посудину. Гарячим сиропом залийте аличу. Дайте їй постояти так годину-півтори.
Поставте каструлю з аличею на плиту. Доведіть до кипіння, тоді вогонь зменште до мінімуму. Варити потрібно 25-30 хвилин. Після цього вимкніть і зніміть піну. Дайте варенню постояти дві години. Потім знову варіть 25-30 хвилин і вимкніть. Зніміть піну, що утворилася.
Гаряче варення розкладіть у стерилізовані банки і закатайте. Зберігайте його в коморі, погребі або холодильнику. Варення з аличі готове - це прекрасний десерт до чаю, молока, морозива.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,