"Сире"
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти (на 2 л):
- Аґрус - 1 кг
- Апельсин - 1 шт.
- Цукор - 1, 1 кг + 4 ст. ложки
Приготування:
Ягоди аґрусу помити, видалити хвостики. Апельсин обдати окропом, добре помити. Разом зі шкіркою нарізати часточками і звільнити від кісточок. Перемолоти блендером аґрус з апельсином в однорідне пюре. Додати цукор з розрахунку: на 1 кг фруктово-ягідної маси - 1,1 кг цукру. Ретельно перемішати.
З вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 2 л заготовки з аґрусу з апельсином. Залиште на 1 годину, щоб цукор розчинився. Тепер можна розкласти аґрус з апельсином на зиму у стерильні банки. Щоб зверху не утворювалася цвіль і заготівля краще зберігалася, засипте в кожну банку по 2 ст.ложки цукру. Так само можна поступати з будь-яким варенням. Щільно закрити стерильними кришками.
Зберігати в холодильнику можна близько року. Якщо є бажання аґрус з апельсином можна зварити і зберігати при кімнатній температурі або заморозити на зиму - таким чином зберігаючи максимум вітамінів, як і без варіння.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,