Мамині плюшки - ароматна випічка, яка перенесе вас у дитинство. Замісити тісто і сформувати плюшки не складе жодних труднощів - процес їх приготування досить простий. Проте, випікати їх доведеться декілька порцій одразу, оскільки ця випічка розлітається миттєво.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти (на 12-15 булочок):

  • 200 мл суміші молока з водою
  • 1 яйце
  • 100 мл рослинної олії
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. сухих дріжджів
  • близько 500 г борошна
  • щіпка солі
  • ванільний цукор-пакетик
  • цукрова пудра - для посипання

Плюшки, скріншот: YouTube
Плюшки, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Суміш молока з'єднати з водою та рослинною олією, збитим з цукром яйцем. Додати сіль, ванільний цукор і дріжджі. Перемішати і дати постояти 10 хвилин, поки дріжджі розійдуться. Потім ввести борошно і замісити тісто середньої густоти, дати йому підійти 1 годину, в процесі обім'яти його.

Плюшки, скріншот: YouTube
Плюшки, скріншот: YouTube

Готове тісто розділити на кульки, завбільшки, як маленьке яйце і розкачати їх в тонкі коржі. Кожну з них змастити олією, посипати цукром і зробити надсічку гострим ножем від середини до краю. З одного боку коржа підняти край і скачати по колу в рулет-конус.

Викласти плюшки на деко з папером для випічки, дати їм настоятися протягом 15-20 хвилин. Їх можна також змастити жовтком. Тепер помістити в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікати близько 30 хвилин до готовності. При випічці плюшки піднімуться і розійдуться – вийдуть красиві завитки. При подачі посипати цукровою пудрою.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, вишукана картопля "Буланжер" - французький рецепт, який підкорив світ простотою і смаком