Мамині плюшки - ароматна випічка, яка перенесе вас у дитинство. Замісити тісто і сформувати плюшки не складе жодних труднощів - процес їх
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти (на 12-15 булочок):
- 200 мл суміші молока з водою
- 1 яйце
- 100 мл рослинної олії
- 3-4 ст. л. цукру
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- близько 500 г борошна
- щіпка солі
- ванільний цукор-пакетик
- цукрова пудра - для посипання
⠀
Приготування:
Суміш молока з'єднати з водою та рослинною олією, збитим з цукром яйцем. Додати сіль, ванільний цукор і дріжджі. Перемішати і дати постояти 10 хвилин, поки дріжджі розійдуться. Потім ввести борошно і замісити тісто середньої густоти, дати йому підійти 1 годину, в процесі обім'яти його.
Готове тісто розділити на кульки, завбільшки, як маленьке яйце і розкачати їх в тонкі коржі. Кожну з них змастити олією, посипати цукром і зробити надсічку гострим ножем від середини до краю. З одного боку коржа підняти край і скачати по колу в рулет-конус.
Викласти плюшки на деко з папером для випічки, дати їм настоятися протягом 15-20 хвилин. Їх можна також змастити жовтком. Тепер помістити в духовку, розігріту до 190 градусів. Випікати близько 30 хвилин до готовності. При випічці плюшки піднімуться і розійдуться – вийдуть красиві завитки. При подачі посипати цукровою пудрою.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,