Шоколадний торт зі згущеним молоком - смачний десерт з какао та чудовим шоколадним кремом і шоколадною глазур'ю. Після випікання
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 4 ст. л. борошна
- 4 яйця
- 100 г цукру
- 2 ст. л. меду
- 100 мл рослинної олії
- 30 мл молока
- 2 ст. л. какао
- ванілін
- 1 ч. л. розпушувача
Для крему:
- 50 г цукру
- ванілін
- 100 мл молока
- 2 ст. л. меду
- 200 мл згущеного молока
- 15 г желатину
- 200 мл жирних вершків
Для глазурі:
- 4 ст. л. молока
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. какао
- 50 г вершкового масла
Приготування:
⠀
Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном. Додати молоко, рослинну олію, мед і какао. Все ретельно перемішати. Борошно змішати з розпушувачем, додати у жовткову суміш і добре вимішати. Білки збити в міцну піну.
⠀
Додати порційно білки в тісто та акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Вилити тісто у форму, випікати при температурі 180 градусів 10-15 хвилин (перевіряти готовність зубочисткою).
⠀
Желатин залити 2 ст. л. води, дати набрякнути і розчинити з 50 мл молока на водяній бані. Згущене молоко змішати з медом і молоком, що залишилося. Влити в згущене молоко желатинову суміш. Вершки добре збити з цукром і ваніліном. З'єднати обидві суміші, трохи збити, прибрати крем в холодильник на 30 хвилин.
⠀
Готовий корж розрізати навпіл, рясно змастити нижній корж кремом. Накрити другим коржем і змастити кремом боки. У каструлі з'єднати молоко, цукор і какао. Постійно помішуючи довести суміш до густоти, додати вершкове масло, ретельно перемішати. Змастити торт глазур'ю і поставити у холодильник на кілька годин.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,