Шоколадний торт зі згущеним молоком - смачний десерт з какао та чудовим шоколадним кремом і шоколадною глазур'ю. Після випікання торт потрібно поставити на декілька годин у холодильник - і можна пригощати гостей. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 ст. л. борошна
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 100 мл рослинної олії
  • 30 мл молока
  • 2 ст. л. какао
  • ванілін
  • 1 ч. л. розпушувача

Для крему:

Популярні новини зараз

Львівщина оплакує смерть студента-медика, усе через помилку лікарів: "Ще жити й жити хлопцю"

У Франківську зникла школярка, батьки втратили спокій - вся в чорному і з татуюванням

90-річний Чапкіс одружився з молодшою на пів століття жінкою: "У мене з'явився стимул"

Набила обличчя і відірвала яйце: сільська доярка жорстко розправилася з ґвалтівниками

Показати ще
  • 50 г цукру
  • ванілін
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. меду
  • 200 мл згущеного молока
  • 15 г желатину
  • 200 мл жирних вершків

Шоколадний торт, фото: pixabay.com
Шоколадний торт, фото: pixabay.com

Для глазурі:

  • 4 ст. л. молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. какао
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном. Додати молоко, рослинну олію, мед і какао. Все ретельно перемішати. Борошно змішати з розпушувачем, додати у жовткову суміш і добре вимішати. Білки збити в міцну піну.

Додати порційно білки в тісто та акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Вилити тісто у форму, випікати при температурі 180 градусів 10-15 хвилин (перевіряти готовність зубочисткою). 

Желатин залити 2 ст. л. води, дати набрякнути і розчинити з 50 мл молока на водяній бані. Згущене молоко змішати з медом і молоком, що залишилося. Влити в згущене молоко желатинову суміш. Вершки добре збити з цукром і ваніліном. З'єднати обидві суміші, трохи збити, прибрати крем в холодильник на 30 хвилин. 

Готовий корж розрізати навпіл, рясно змастити нижній корж кремом. Накрити другим коржем і змастити кремом боки. У каструлі з'єднати молоко, цукор і какао. Постійно помішуючи довести суміш до густоти, додати вершкове масло, ретельно перемішати. Змастити торт глазур'ю і поставити у холодильник на кілька годин.

View this post on Instagram

Шоколадный торт со сгущенкой ⠀ Ингредиенты: Для теста: - 4ст.л. муки - 4 яйца - 100г сахара - 2ст.л. меда - 100мл. растительного масла - 30мл. молока - 2ст.л. какао - ванилин - 1ч.л. разрыхлителя Для крема: - 50г сахара - ванилин - 100мл. молока - 2ст.л. меда - 200мл. сгущенки - 15г желатина - 200мл. жирных сливок Для глазури: - 4ст.л. молока - 1ст.л. сахара - 1ст.л. какао - 50г сливочного масла ⠀ Приготовление шоколадного торта со сгущенкой: Отделить желтки от белков. Желтки растереть с сахаром и ванилином: ⠀ Добавить молоко: ⠀ Растительное масло, мед и какао, перемешать: ⠀ Муку смешать с разрыхлителем, добавить в желтковую смесь и тщательно перемешать: ⠀ Белки взбить в крепкую пену: ⠀ Добавить порционно белки в тесто и аккуратно перемешать деревянной лопаткой: ⠀ Вылить тесто в форму, выпекать при температуре 180 градусов 10-15 минут (проверять готовность зубочисткой): ⠀ Желатин залить 2ст.л. воды, дать набухнуть и растворить с 50мл. молока на водяной бане: ⠀ Сгущенное молоко смешать с медом и оставшимся молоком: ⠀ Влить в сгущенное молоко желатиновую смесь: ⠀ Сливки взбить с сахаром и ванилином до пиков: ⠀ Соединить обе смеси, немного взбить, убрать крем в холодильник на 30 минут: ⠀ Готовый корж разрезать пополам, обильно смазать нижний корж кремом: ⠀ Накрыть вторым коржом и смазать кремом бока: ⠀ В кастрюле соединить молоко, сахар и какао: ⠀ Постоянно помешивая довести смесь до густоты, добавить сливочное масло, тщательно перемешать: ⠀ Смазать торт глазурью и убрать в холодильник на несколько часов:

A post shared by ПОВАРСКИЕ СЕКРЕТЫ (@cookery_secrets) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня