Шоколадний торт зі згущеним молоком - смачний десерт з какао та чудовим шоколадним кремом і шоколадною глазур'ю. Після випікання торт потрібно поставити на декілька годин у холодильник - і можна пригощати гостей.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 4 ст. л. борошна
  • 4 яйця
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. меду
  • 100 мл рослинної олії
  • 30 мл молока
  • 2 ст. л. какао
  • ванілін
  • 1 ч. л. розпушувача

Для крему:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще
  • 50 г цукру
  • ванілін
  • 100 мл молока
  • 2 ст. л. меду
  • 200 мл згущеного молока
  • 15 г желатину
  • 200 мл жирних вершків

Шоколадний торт, фото: pixabay.com
Шоколадний торт, фото: pixabay.com

Для глазурі:

  • 4 ст. л. молока
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. какао
  • 50 г вершкового масла

Приготування:

Відокремити жовтки від білків. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном. Додати молоко, рослинну олію, мед і какао. Все ретельно перемішати. Борошно змішати з розпушувачем, додати у жовткову суміш і добре вимішати. Білки збити в міцну піну.

Додати порційно білки в тісто та акуратно перемішати дерев'яною лопаткою. Вилити тісто у форму, випікати при температурі 180 градусів 10-15 хвилин (перевіряти готовність зубочисткою).

Желатин залити 2 ст. л. води, дати набрякнути і розчинити з 50 мл молока на водяній бані. Згущене молоко змішати з медом і молоком, що залишилося. Влити в згущене молоко желатинову суміш. Вершки добре збити з цукром і ваніліном. З'єднати обидві суміші, трохи збити, прибрати крем в холодильник на 30 хвилин.

Готовий корж розрізати навпіл, рясно змастити нижній корж кремом. Накрити другим коржем і змастити кремом боки. У каструлі з'єднати молоко, цукор і какао. Постійно помішуючи довести суміш до густоти, додати вершкове масло, ретельно перемішати. Змастити торт глазур'ю і поставити у холодильник на кілька годин.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня