Печінковий рулет стане прикрасою святкового столу. З простих і доступних продуктів можна зробити відмінну закуску. Щобільше, основний рецепт можна сміливо доповнювати на ваш смак. Наприклад, додати до нього гриби, часник чи яйця. Нижче описано рецепт на 6-8 порцій.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти: ᅠ

  • печінка — 1 кілограм (свиняча, яловича, куряча, індичка) ᅠ
  • цибуля — 2 штуки
  • морква — 2 штуки
  • рослинна олія - 4 ст. ложки
  • плавлений сир - 200 грамів
  • вершкове масло - 150 грамів
  • сіль - за смаком
  • спеції - за смаком

Печінковий рулет, скріншот: YouTube
Печінковий рулет, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще

Свинячу печінку потрібно ретельно вимити і бажано - вимочити. Зніміть з неї плівку, видаліть протоки. Овочі вимийте і очистіть. У киплячу солону воду покладіть печінку, відваріть її до готовності. Свиняча печінка вариться 40-45 хвилин. Куряча або індича - швидше.

Цибулю і моркву поріжте та посмажте на рослинній олії. Посоліть за смаком. Готову печінку поріжте шматочками, складіть в чашу блендера, додайте смажені овочі. Подрібніть. У гарячий печінковий фарш додайте шматочки вершкового масла. Знову перемішайте в блендері суміш.

Печінковий паштет для рулету готовий. Візьміть прямокутник фольги. Змастіть його рослинною олією, розкладіть рівним шаром паштет з печінки. Зверху розподіліть тертий плавлений сир, відступивши від ближнього краю 1-2 см, а від іншого — 2-3 см.

Тепер дуже повільно і обережно згорніть рулет за допомогою фольги, відгинаючи край на себе. Рулет щільно загорніть та покладіть в холодильник на 2-3 години остигати.

Через дві-три години зніміть фольгу, обріжте красиво краї і оформте рулет за смаком. Можна просто полити майонезом, прикрасити кільцями оливок і посипати зеленню.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою. Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів.

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.