Печінковий рулет стане прикрасою святкового столу. З простих і доступних продуктів можна зробити відмінну закуску. Щобільше, основний рецепт можна сміливо доповнювати на ваш смак. Наприклад, додати до нього гриби, часник чи яйця. Нижче описано
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти: ᅠ
- печінка — 1 кілограм (свиняча, яловича, куряча, індичка) ᅠ
- цибуля — 2 штуки
- морква — 2 штуки
- рослинна олія - 4 ст. ложки
- плавлений сир - 200 грамів
- вершкове масло - 150 грамів
- сіль - за смаком
- спеції - за смаком
Приготування:
Свинячу печінку потрібно ретельно вимити і бажано - вимочити. Зніміть з неї плівку, видаліть протоки. Овочі вимийте і очистіть. У киплячу солону воду покладіть печінку, відваріть її до готовності. Свиняча печінка вариться 40-45 хвилин. Куряча або індича - швидше.
Цибулю і моркву поріжте та посмажте на рослинній олії. Посоліть за смаком. Готову печінку поріжте шматочками, складіть в чашу блендера, додайте смажені овочі. Подрібніть. У гарячий печінковий фарш додайте шматочки вершкового масла. Знову перемішайте в блендері суміш.
Печінковий паштет для рулету готовий. Візьміть прямокутник фольги. Змастіть його рослинною олією, розкладіть рівним шаром паштет з печінки. Зверху розподіліть тертий плавлений сир, відступивши від ближнього краю 1-2 см, а від іншого — 2-3 см.
Тепер дуже повільно і обережно згорніть рулет за допомогою фольги, відгинаючи край на себе. Рулет щільно загорніть та покладіть в холодильник на 2-3 години остигати.
Через дві-три години зніміть фольгу, обріжте красиво краї і оформте рулет за смаком. Можна просто полити майонезом, прикрасити кільцями оливок і посипати зеленню.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,