Маринад для будь-яких грибів позбавить вас зайвих клопотів. Простий універсальний
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 1 літр води;
- 2 ст. л. цукру;
- 4 ч. л. солі;
- 3 шт. лаврового листа;
- 6 горошин запашного перцю;
- 4 шт. гвоздики;
- 3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.) ;
- 2 ч. л. оцтової есенції 70 %.
При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту. При використанні 9% оцту - 890 мл води і 110 мл 9% оцту.
Приготування:
Закип'ятити воду, додати спеції, проварити близько 3 хвилин. Оцет додати наприкінці варіння. Зняти з вогню. Маринад готовий, його можна готувати заздалегідь.
Гриби добре промити, великі розрізати, але найкраще брати дрібні грибочки. Покласти у холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити. У другій воді, підсоленій за смаком, гриби варити, не заважаючи до моменту закипання.
Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти їх у стерильні банки на 2/3 висоти, не щільно. Тепер злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом до повної банки. У маринаді грибочки розправляться, візьмуть в себе маринад і займуть весь обсяг банки. Банки закрити, гриби зберігати у холодильнику.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,