Маринад для будь-яких грибів позбавить вас зайвих клопотів. Простий універсальний рецепт підійде для заготівлі білих грибів, печериць, опеньків, маслюків тощо.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 літр води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 4 ч. л. солі;
  • 3 шт. лаврового листа;
  • 6 горошин запашного перцю;
  • 4 шт. гвоздики;
  • 3 шматочки кориці (меленої ½ ч. л.) ;
  • 2 ч. л. оцтової есенції 70 %.

При використанні столового 5% оцту необхідно взяти 800 мл води і 200 мл 5% оцту. При використанні 9% оцту - 890 мл води і 110 мл 9% оцту.

Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki
Маринад для грибів, фото: instagram.com/zakatki_zakrutki

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Приготування:

Закип'ятити воду, додати спеції, проварити близько 3 хвилин. Оцет додати наприкінці варіння. Зняти з вогню. Маринад готовий, його можна готувати заздалегідь.

Гриби добре промити, великі розрізати, але найкраще брати дрібні грибочки. Покласти у холодну воду і довести до кипіння, потім воду злити. У другій воді, підсоленій за смаком, гриби варити, не заважаючи до моменту закипання.

Коли вода почне кипіти, гриби обережно перемішати і зняти піну. В кінці варіння гриби почнуть осідати на дно. Шумівкою вийняти гриби, розкласти їх у стерильні банки на 2/3 висоти, не щільно. Тепер злити з банок залишки відвару і залити готовим маринадом до повної банки. У маринаді грибочки розправляться, візьмуть в себе маринад і займуть весь обсяг банки. Банки закрити, гриби зберігати у холодильнику.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою. Запіканка з кабачків і сиру готується на початку сезону зі свіжих молодих овочів.

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня. Пропонуємо спробувати найсмачніший рецепт солодких вареників з ягодами.