Плетена
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 500 г
- молоко 200 мл
- йогурт вершковий 2-3 ст. л
- дріжджі свіжі 20 г
- масло вершкове 80 г
- цедра 1 лимона
- яйце
- кардамон і шафран за смаком
- ваніль
- сіль за смаком
- цукор 80-100 г
Для начинки:
- мак мелений 2 склянки
- молоко стакан
- мед рідкий 3/4 стакана
- цедра 1 лимона
- вишні морожені 3 жмені
- мак 2 ч. л.
Приготування:
Дістати розморожуватись вишні на сито. У теплому молоці розвести дріжджі з 1-2 ст. л. цукру. Додати всі інші компоненти для тіста, крім жовтка, вимісити і поставити в тепле місце на годинку.
Для начинки проварити мак з медом в молоці до загустіння, додати цедру лимона. Тепер нехай остигає. Тісто вимісити і розділити на три рівні частини, розкачати кожну прямокутником (40х15 см.). У центр кожного по довжині розподілити третину макової начинки, зверху на неї кладемо вишні (1/3 частина), присипаємо трохи борошном і звертаємо в рулет. Так само робимо з двома іншими частинами тіста, які залишилися.
Плетемо косу з рулетів вже на деку, покритому пергаментом. Відставляємо на пів години в тепло. Розігріваємо духовку до 200°, змащуємо плетенку жовтком і посипаємо маком. Випікаємо протягом 25-35 хвилин.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,