Щоб ваша страва вийшла смачною та ароматною, потрібно знати, які саме прянощі ідеально до неї підходять. Пропонуємо перелік на всі смаки. Тепер ви знатимете, які спеції підійдуть до м'ясних страв, картоплі, ароматної випічки і навіть до гарячого молока.

Читайте Знай в Google News!

Які спеції до чого підходять:

Спеції, фото: pixabay.com
Спеції, фото: pixabay.com


Для м'яса: червоний, чорний, запашний перець або гвоздика, майоран, чебрець, кмин, куркума, цибуля, орегано.

Для птиці: чебрець, майоран, розмарин, шавлія, чебрець, базилік.

Для риби: лавровий лист, білий перець, імбир, запашний перець, цибуля, коріандр, перець чилі, гірчиця, кріп, чебрець.

Для гриля: червоний перець, запашний перець, кардамон, чебрець, майоран, мускатний горіх і мускатний колір, кмин, імбир, перець чилі.

Для дичини: чебрець, материнка звичайна, запашний перець, червоний перець, ялівець.

Для рагу: червоний перець, імбир, куркума, коріандр, гірчиця, кардамон, кмин, чорний перець, запашний перець, мускатний горіх, гвоздика.

Для капусти: коріандр, фенхель, кумін, насіння чорної гірчиці.

Для картоплі: коріандр, куркума і асафетіда.

Для бобових: кумін, асафетіда, імбир, перець, м'ята лавандова і коріандр.

Для маринадів: лавровий лист, ялівець (ягоди додають в маринади при приготуванні м'яса дичини і риби), гілки кропу з бутонами, квітками або насінням.

Для фруктів, соків, компотів: кориця, гвоздика, імбир, бадьян, кардамон.

Для паштетів: білий перець, кориця, імбир, лавровий лист, гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон.

Для випічки: гвоздика, кориця, бадьян, імбир, кардамон, запашний перець, апельсинова цедра, аніс, кунжут, мак, ваніль.

Для гарячого молока: кориця, кардамон, шафран.

Спеції, фото: pixabay.com
Спеції, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Тепер не тільки "Ощадбанк": Пенсійний фонд запровадив важливу зміну Пенсіонерам призначили до виплат додаткові 940 гривень: хто перший у списках В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Вода дорожчає вже з серпня: скільки доведеться платити
Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, картопляні ватрушки з соковитою начинкою: жодних особливих компонентів, а смак дивовижний. Зі звичайної картоплі можна приготувати оригінальні та смачні ватрушки з начинкою

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, суп з вершкового сиру та грибів - проста перша страва з багатогранним смаком і насиченим ароматом