Знаменитий британський шеф-кухар і ведучий телешоу "Пекельна кухня" Гордон Рамзі розкрив секрет приготування ідеальної пасти "аль денте".

Читайте Знай в Google News!

Відео з його рекомендаціями опубліковано на YouTube-каналі Cooking basics with Gordon Ramsay.

"Пасту легко недоварити або переварити. Я навчу вас, як зробити її ідеальною", - пообіцяв Рамзі.

Гордон Рамзі, скріншот: YouTube /  WatchTheDaily
Гордон Рамзі, скріншот: YouTube / WatchTheDaily

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників
Показати ще

Рамзі радить взяти містку каструлю, щоб у макаронів було достатньо місця рівномірно проваритися, і наповнити її водою. Потім потрібно злегка посолити, додати оливкової олії і довести воду до кипіння.

Кухар рекомендує засипати макарони, коли вода починає вирувати. При приготуванні спагетті він радить опустити в киплячу воду спочатку один кінець макаронів, а, коли той розм'якне, помістити іншу частину. Рамзі наполягає, що готувати цю страву треба строго за часом, і пропонує скористатися таймером.

"Ступінь готовності пасти можна визначити пальцями. "Аль денте" на дотик просто приємна і злегка щільна всередині. Але точно не тверда і не не хрустка", - описав кухар ідеальний стан страви.

Коли макарони готові, злити воду через друшляк і приправити їх сіллю та перцем. Потім Рамзі зазвичай додає столову ложку оливкової олії і розмішує, щоб макарони не злиплися.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби