Бурякова ікра виходить гостренька і соковита. Цей рецепт урізноманітнить меню тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже трохи набридли.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 2 кг буряка (натерти на тертці)
  • 1 кг моркви (натерти на тертці)
  • 1 кг цибулі (дрібно нарізати)
  • 0,8 кг помідорів (прокрутити на м'ясорубці)
  • 1 стручок гіркого перцю (прокрутити разом з помідорами)
  • 80 мл оцту 9%
  • 1 ст. л. солі з гіркою або за смаком
  • 80 г цукру (2-3 ст. л. з гіркою)
  • 250-300 мл олії
  • 1 головка часнику (пропустити через прес)
  • спеції - перець духмяний, насіння кропу, лавровий лист.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Слава Дьомін розповів про жорстку сварку на "Співають всі" з Наталею Могилевською: відразу після "весілля"

Катерина Репяхова зізналася в проблемах Віктора Павлика з алкоголем: "Запої дуже тривалі"

Українців відпустять на пенсію в 45 років

Михайло Поплавський проміняв студенток на сарай з коровами: "тусив" усі вихідні

Показати ще

Спершу потрібно приготувати засмажку з цибулі і моркви на рослинній олії. Коли овочі стануть прозорими, влити помідори, дати масі закипіти і покласти буряк. Додати сіль, цукор, спеції, оцет. Перемішати і тушкувати овочі на невеликому вогні протягом 1,5 години.

Перед закінченням варіння покласти часник. Киплячу масу розкласти в банки і закрутити, перевернути і укутати до повного охолодження. Вихід - 6 баночок по 0,5 л. У міру гостренька, кисленька, соковита ікра вдало урізноманітнить ваш стіл взимку.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби