Бурякова ікра виходить гостренька і соковита. Цей рецепт урізноманітнить меню тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже трохи набридли. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 2 кг буряка (натерти на тертці)
  • 1 кг моркви (натерти на тертці)
  • 1 кг цибулі (дрібно нарізати)
  • 0,8 кг помідорів (прокрутити на м'ясорубці)
  • 1 стручок гіркого перцю (прокрутити разом з помідорами)
  • 80 мл оцту 9%
  • 1 ст. л. солі з гіркою або за смаком
  • 80 г  цукру (2-3 ст. л. з гіркою)
  • 250-300 мл олії
  • 1 головка часнику (пропустити через прес)
  • спеції - перець духмяний, насіння кропу, лавровий лист.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Тіна Кароль засвітила тату в цікавому місці та запропонувала таку ж усім

Нові ціни на картоплю змусять українців зненавидіти пюре: "Майже в півтора рази"

У Львові раптово помер легендарний лікар, який врятував тисячі життів

Колишня дружина Віктора Павлика зірвалася на 40-ий день після смерті сина: "Я в порожнечі"

Показати ще

Спершу потрібно приготувати засмажку з цибулі і моркви на рослинній олії. Коли овочі стануть прозорими, влити помідори, дати масі закипіти і покласти буряк. Додати сіль, цукор, спеції, оцет. Перемішати і тушкувати овочі на невеликому вогні протягом 1,5 години.

Перед закінченням варіння покласти часник. Киплячу масу розкласти в банки і закрутити, перевернути і укутати до повного охолодження. Вихід - 6 баночок по 0,5 л. У міру гостренька, кисленька, соковита ікра вдало урізноманітнить ваш стіл взимку.

View this post on Instagram

👉🏻Свекольная икра, остренькая и сочная. Ставь ❤️ и подписывайся на @zakatki_zakrutki ✍️✍️✍️ . Ингредиенты: 2 кг. свеклы (очистить, натереть на терке) 1 кг. моркови (очистить, натереть на терке) 1 кг. лука (очистить и мелко нарезать) 0,8 кг. помидоров (прокрученных на мясорубке) 1 стручок горького перца (прокрутить вместе с помидорами) 80 ми.л. уксуса 9% 1 ст.л. соли с горкой (солить надо по вкусу,может понадобиться больше) 80 гр.сахара (2-3 ст.л. с горкой) 250-300 ми.л. растит.масла 1 головка чеснока (очистить и пропустить через пресс) Специи: перец душистый, семена укропа, лавровый лист. Приготовление : Сделать зажарку из лука и моркови на растительном масле, когда овощи станут прозрачными , влить помидоры, дать массе закипеть и положить свеклу, добавить соль, сахар, специи, уксус , перемешать и тушить овощи на небольшом огне 1,5 часа, перед окончанием варки положить чеснок.Кипящую массу разложить в банки и закрутить , перевернуть и укутать до полного остывания. выход 6 баночек по 0,5 л. В меру остренькая, кисленькая, сочная икра будет разнообразить Ваш стол зимой, очень вкусно! Автор: Света Гуагова

A post shared by Заготовки|Рецепты|Консервация (@zakatki_zakrutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби