Класичне лечо з помідорів та болгарського перцю – популярна заготівля на зиму. Цей овочевий салат допоможе пережити брак свіжих овочів у холодну пору. Лечо користується особливою популярністю, оскільки така консервація – універсальний помічник у приготуванні перших і других страв.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • помідори - 4 кг,
  • перець болгарський - 5 кг,
  • цукор - 1 стакан,
  • сіль - 2 столових ложки (з гіркою),
  • рослинна олія - 1 стакан,
  • оцет 9% - 2 столових ложки

Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube
Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube

Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube
Лечо з помідорів та перцю, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Львівські пенсіонери "забомбили" яблуками матусь з візочками: "Регочуть і кидають з балкона"

62-річна мама Дана Балана влаштувала "битву купальників" з Тіною Кароль: хто на вашу №1?

Набила обличчя і відірвала яйце: сільська доярка жорстко розправилася з ґвалтівниками

74-річний чоловік все життя живе в "залізній легені" - закінчив університет і одружився, не виходячи з " коробки"

Показати ще

Приготування:

Помідори помити і прокрутити на м'ясорубці. Перець помити, вирізати насіннєву коробку і розрізати кожен уздовж на 4-6 частин. Прокручену помідорну масу перелити у велику каструлю і додати цукор та сіль. 

Поставити каструлю на вогонь, і після закипання маси покласти в каструлю перець і масло. Знову довести до кипіння і кип'ятити протягом 30 хвилин. Зняти каструлю з вогню і влити оцет. Розкласти лечо у стерилізовані банки і закатати. Перевернути кришкою вниз і укутати ковдрою.

View this post on Instagram

ЛЕЧО ⠀ помидоры - 4 кг, + перец болгарский - 5 кг, + сахар - 1 стакан, + соль - 2 столовых ложки (с горкой), + растительное масло - 1 стакан, + уксус 9% - 2 столовых ложки ⠀ Помидоры вымыть и прокрутить на мясорубке. Перец вымыть, вырезать семенную коробку и разрезать каждый вдоль на 4-6 частей. Прокрученную помидорную массу перелить в большую кастрюлю и добавить сахар, соль Поставить кастрюлю на огонь, и после закипания массы положить в кастрюлю перец и масло. Снова довести до кипения и кипятить 30 минут. Снять кастрюлю с огня и влить уксус. Разложить лечо в стерилизованные банки и закатать , перевернуть крышкой вниз и укутать одеялом.

A post shared by ПОВАРСКИЕ СЕКРЕТЫ (@cookery_secrets) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби