Огірки в томаті на зиму - неймовірно смачний рецепт! Існує дуже багато способів консервування огірків на зиму. Але огірки в томаті є досить оригінальним та смачним способом заготівлі. Огірочки виходять дуже хрусткі! 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 2,5 кг огірків
  • 1-1,25 кг помідор
  • 100 г часнику
  • 100 г цукру (4 ст. ложки з гіркою)
  • 1,5 ст. ложки крупної солі (з гіркою) або 45 г
  • 1 ст. ложка 70% оцту
  • 100 г соняшникової олії (не обов'язково)

Помідори, скріншот: Youtube
Помідори, скріншот: Youtube

Приготування:

Популярні новини зараз

Синютка може відібрати мерське крісло у Садового - останні дані екзитполу

Бездомний пес приніс в зубах немовля з пуповиною, очевидці остовпіли: "Рився на звалищі"

Маленькі діти кілька днів жили з трупами батьків: "Тато чомусь весь почорнів"

42-річна жінка чекала на трійню, але пологи стали шоковою терапією для всіх: "Я бачу ще ніжки"

Показати ще

Огірки порізати кільцями приблизно по 1-2 см. Помідори порізати, можна зняти шкіру, опустивши на 1 хвилинку в окріп. А ще краще пропустити через м'ясорубку - тоді не буде жодних втрат і більше буде соку. Часник порізати кільцями товщиною ~ 1,5-2 мм.

Помістити у посуд, у якому будемо відварювати: огірки, помідори, сіль, цукор, олію. Дати постояти приблизно протягом 1 години, за цей час виділиться більше соку.

Масу довести до кипіння, варити близько 10 хв. (~5-7 хв, щоб огірочки були хрусткі). За 1 хв до закінчення варіння додати часник і оцет. Гарячим розкласти в 0,5 літрові банки, закрити металевими кришками та перевернути.

View this post on Instagram

Огурцы в томате на зиму - обалденный рецепт Существует очень много способов закатывания огурцов на зиму. Но огурцы в томате на зиму - достаточно оригинальный и очень вкусный рецепт. Попробуйте, огурчики получаются хрустящие! Проверено! Ингредиенты: - 2,5 кг огурцов - 1-1,25 кг помидор - 100 гр чеснока - 100 гр сахара (4 ст. ложки с горкой ) - 1,5 ст. ложки крупной соли (с горкой) или 45 гр - 1 ст. ложка 70 % уксуса - 100 гр подсолнечного масла (не обязательно) Приготовление: 1. Огурцы порезать кольцами (~ 1-2 см) 2. Помидоры порезать, можно снять кожу, опустив на 1 минутку в кипяток (а ещё лучше провернуть через мясорубку, не будет никаких потерь и больше будет сока, но можно и побыстрее - нарезать и всё 😊 3. Чеснок порезать колечками толщиной ~ 1,5-2 мм. 4. Поместить в посуду, в которой будем отваривать (у меня таз) - огурцы, помидоры, соль, песок, масло, дать постоять ~ 1 час (будет больше сока). 5. Массу довести до кипения, варить н/б 10 мин. (~ 5-7 мин , чтобы огурчики были хрустящие) 6. За 1 мин до окончания варки добавить чеснок и уксус. 7. Горячим разложить в 0,5 литровые банки, закатать металлическими крышками (можно в любые банки, но удобнее в небольшие). 8. Перевернуть, чтобы проверить герметичность закатки. Примечание: Помидор лучше взять максимум = 1,25 кг, так как может не хватить сока на последнюю банку при раскладке, но если такое происходит, то можно заранее приготовить дополнительно ~ 0,5 стакана кипятка и в самом конце, когда увидите, что не хватит жидкости в последнюю банку, добавьте в него немного соли и сахара. И ещё: причиной нехватки сока на последнюю банку является плотность укладывания огурчиков в банку - никогда не угадаешь.#eda #vkusno #вкусно #рецепты #еда #вкуснаяеда #кулинария #вкусныерецепты #recepty

A post shared by ЗАКАТОЧКИ НА ЗИМУ🍅🥒🌽🍆 (@zakatki_sladki_) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби