Огірки в томаті на зиму - неймовірно смачний рецепт! Існує дуже багато способів консервування огірків на зиму. Але огірки в томаті є досить оригінальним та смачним способом заготівлі. Огірочки виходять дуже хрусткі!

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 2,5 кг огірків
  • 1-1,25 кг помідор
  • 100 г часнику
  • 100 г цукру (4 ст. ложки з гіркою)
  • 1,5 ст. ложки крупної солі (з гіркою) або 45 г
  • 1 ст. ложка 70% оцту
  • 100 г соняшникової олії (не обов'язково)

Помідори, скріншот: Youtube
Помідори, скріншот: Youtube

Приготування:

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Огірки порізати кільцями приблизно по 1-2 см. Помідори порізати, можна зняти шкіру, опустивши на 1 хвилинку в окріп. А ще краще пропустити через м'ясорубку - тоді не буде жодних втрат і більше буде соку. Часник порізати кільцями товщиною ~ 1,5-2 мм.

Помістити у посуд, у якому будемо відварювати: огірки, помідори, сіль, цукор, олію. Дати постояти приблизно протягом 1 години, за цей час виділиться більше соку.

Масу довести до кипіння, варити близько 10 хв. (~5-7 хв, щоб огірочки були хрусткі). За 1 хв до закінчення варіння додати часник і оцет. Гарячим розкласти в 0,5 літрові банки, закрити металевими кришками та перевернути.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби