Апельсинові цукерки з коньяком - цей рецепт виручить, якщо хочеться чогось особливого. Цукерки мають незвичайний смак, але готуються на дивовижу просто. 

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • 1 апельсин
  • 200 г цукру
  • 4 гвоздики
  • 5 г желатину
  • 200 г темного шоколаду
  • 100 мл вершків (20-22%)
  • 150 г мигдалю
  • 20 мл коньяку
  • 100 г цукрової пудри

Апельсини, фото: Pixabay
Апельсини, фото: Pixabay

Приготування:

Популярні новини зараз

У Львові родич "Хатіко" підняв настрій перехожим - "Рахуємо посмішки"

Семчишин влаштує в Хмельницькому велику чистку, полетять голови: "Більше половини"

Молода львів'янка впала в кому на відпочинку в Туреччині, вдома ридають діти: "Терміново, допоможіть!"

У львів'ян відберуть автівки на дизелі

Показати ще

Зріжте цедру апельсина тоненьким шаром. Залийте її холодною водою і залиште на ніч. На наступний день воду злийте, цедру подрібніть, залийте склянкою води і поставте на малий вогонь на 30 хв. Поки варяться скоринки, очистіть апельсин, часточки звільніть від прозорих плівок і отриманий м'якуш розітріть блендером. У каструльку зі скоринками вилийте сік і додайте склянку цукру. Покладіть гвоздику і на маленькому вогні варіть ще 20 хвилин.

Замочіть половину столової ложки желатину в двох-трьох столових ложках води. Через 10 хв розтопіть на маленькому вогні і змішайте з джемом. Для трюфельної маси розтопіть 100 г шоколаду на водяній бані і змішайте з вершками. Для марципану залийте мигдаль окропом і залиште на дві-три хвилини. Очистіть від верхньої оболонки. 10 горішків відкладіть, решта змеліть,  додайте по одній столовій ложці коньяку і вершків. Просійте цукрову пудру і замісіть мигдальне тісто.

Домашні цукерки, скріншот: YouTube
Домашні цукерки, скріншот: YouTube

Відкладені горішки порубайте і обсмажте на сковороді до світло-золотистого кольору. На пергаментному папері, злегка посипаному цукровою пудрою, розкачайте марципан. Сформуйте його у вигляді прямокутника товщиною пів сантиметра. Рівномірно посипте горішками. Мармелад можна викладати коли він досить схопиться, але буде ще текучий. Шар мармеладу теж пів сантиметра товщиною.

Зверху покладіть трюфель. Якщо він встиг затвердіти слід злегка підтопити його на водяній бані і добре перемішати. І трюфеля теж пів сантиметра. Тришарову конструкцію ставимо в холодильник для повного затвердіння і охолодження на 10 хв.

У високу місткість налийте дуже гарячої води, підготуйте паперову серветку. Перед кожним розрізом ніж опускайте в гарячу воду, щоб метал гарненько прогрівся, насухо витирайте серветкою і акуратно розріжте цукеркову заготовку.

View this post on Instagram

Апельсиновые конфеты! Рецепт! Ингредиенты: 1 апельсин 200г сахара4 гвоздики 5г желатина 200г темного шоколада 100мл сливок (20-22%) 150г миндаля 20мл коньяка 100г сахарной пудры Процесс приготовления: 1. Срежьте цедру апельсина тоненьким слоем, так, чтобы не попала белая подложка. Залейте её холодной водой и оставьте на ночь. На следующий день воду слейте, цедру измельчите в мельнице, залейте стаканом воды и поставьте тихий огонь на 30 мин. 2. Пока варятся корочки, очистите апельсин, дольки освободите от прозрачных плёнок и получившуюся мякоть разотрите блендером. В кастрюльку с корочками вылейте сок и стакан сахарного песка. Положите гвоздику и на маленький огонь ещё на 20 минут. 3. Замочите половину столовой ложки желатина в двух-трёх столовых ложках воды. Минут через 10 растопите на маленьком огне и смешайте с джемом. Для трюфельной массы растопите 100 г шоколада на водяной бане и смешайте со сливками. 4. Для марципана залейте миндаль кипятком и оставьте на две-три минуты. Очистите от верхней оболочки. 10 орешков отложите, остальные смелите в мельнице, добавьте по одной столовой ложке коньяка и сливок. Просейте сахарную пудру и замесите миндальное тесто. 5. Отложенные орешки порубите и обжарьте на сковороде до светло-золотистого цвета. На пергаментной бумаге, слегка посыпанной сахарной пудрой, раскатайте марципан. Сформируйте его в виде прямоугольника толщиной пол сантиметра. Равномерно посыпьте орешками. 6. Мармелад можно выкладывать когда он достаточно схватится, но будет ещё текучий. Слой мармелада тоже пол сантиметра толщиной. 7. Сверху положите трюфель. Если он успел затвердеть следует слегка подтопить его на водяной бане и хорошенько перемешать. И трюфеля тоже пол сантиметра. Трёхслойную конструкцию убираем в холодильник для полного затвердения и охлаждения. Минут на 10. 8. В высокую емкость налейте очень горячей воды (можно кипяток), подготовьте бумажную салфетку. Перед каждым разрезом нож опускайте в горячую воду, чтобы металл хорошенько прогрелся, насухо вытирайте салфеткой и аккуратно разрезайте конфетную заготовку. Приятного чаепития! #eda #vkusno #вкусно #рецепты #еда #вкуснаяеда #кулинария #вкусныерецепты #recepty

A post shared by Сладкая Выпечка 🧁🧁🧁 (@sladkaya_vupechka) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гарбузовий сік з апельсином: рецепт десертного напою, який стане джерелом корисних речовин взимку

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби