Квашена капуста з давніх-давен є незамінною стравою на зимовому столі. Адже вона містить величезну кількість вітамінів, які непросто отримати серед холоду і снігу. Однак існують сприятливі дні, коли квасити капусту у 2020 році, щоб вона була смачною і хрусткою.

Читайте Знай в Google News!

Коли найкраще квасити капусту у 2020 році пише сайт "Важливо знати".

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Головні правила квашення капусти:

  1. Для закваски підійдуть краще більш тверді, тобто зимові, сорти капусти.
  2. Головне - не пересолити капусту. Потрібно брати не більше 1 ст. л. солі на 1 кг капусти.
  3. Квасити потрібно або в скляній, або в емальованому посуді.
  4. Розсіл повинен покривати капусту на 1 см вище, щоб та не пересохла і не потемніла.
  5. Зберігати капусту потрібно в погребі при температурі +2 градуси.

Сприятливі дні, щоб заквасити капусту:

Квасити капусту можна з початку вересня до кінця листопада. Проте, за народним повір'ям, не варто квасити тоді, коли Місяць перебуває в таких знаках Зодіаку: Діва, Рак, риби. Також не можна квасити під час повного місяця і на спадний місяць. У цей час є ризик, що капуста не вийде достатньо хрусткою.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Краще квасити в Овні, Козерозі, Тельці і Стрільці. Потрібно також стежити, щоб місяць був молодим - тоді і капуста довго буде молодою на смак.

Як зауважують старожили, потрібно вибрати також правильний день тижня. Найкраще вибирати чоловічі: понеділок, вівторок і особливо четвер.

У 2020 році сприятливими для закваски будуть наступні дні:

Числа в жовтні: з 1 по 12 і з 29 по 31.

Найкращі дні: 3, 4, 5, 6, 12, 30, 31.

У листопаді можна квасити з 1 по 10 і з 28 по 30.

Більш сприятливі дні: 9, 10, 28, 29, 30.

Квашена капуста, фото: кадр з відео
Квашена капуста, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Майстер Шеф": справжня магія на вашій кухні. Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом ожинового флану з шоколадним бісквітом. Знаменитий кухар пообіцяв неймовірний смак і навіть трохи магії.