Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
"Чіабатта, хліб який не залишає байдужим нікого. Чіабатта, самий італійський хліб, тепер готують по всьому світу безліччю способів. Її можна робити з розмарином, в'яленими томатами, лимонною цедрою, сушеною журавлиною або ще з сотнею наповнювачів. Головне слово тут робити! Цей рецепт чіабатти, найпростіший з усіх, що я знаю і він на дріжджах. Головне візьміть сильне борошно, з вмістом білка мінімум 15%. Тоді точно все вийде. ", - пообіцяла Литвинова.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне - 500 г
- Вода - 400 мл
- Дріжджі - 12 г
- Сіль - 10 г
"Що стосується приготування, то тут не все так просто! В оригінальній технології приготування тісто настоюється протягом 24 годин. У кого у кого, а у нас стільки часу немає! Будемо робити швидко і смачно!", - відзначила вона.
Змішати у глибокій посудині муку та дріжджі, воду додати останньою. Можна використати міксер з насадками для замісу тіста. На невисоких обертах. Додати сіль і продовжити вимішувати. Вимісити тісто руками, щоб не липло.
Змастити миску маслом і покласти тісто. Накрити рушничком і поставити у тепле місце. Приблизно через півтори години викласти тісто на поверхню, посипану мукою. Тісто не вимішувати і не торкатися, щоб не вибити пористість.
За допомогою дуже гострого ножа розрізати тісто, злегка його витягнути і викласти на форму встелену пергаментом. Накрити і залишити на 2 години. Коли тісто підійде, поставити його у духовку з мискою кип'яченої води під формою для випікання. Це робиться для підтримання необхідної вологості. Випікати при температурі 230°, 30 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо, як приготувати
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,