Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова показала швидкий процес приготування легкого і повітряного італійського хліба чіабата.

Читайте Знай в Google News!

"Чіабатта, хліб який не залишає байдужим нікого. Чіабатта, самий італійський хліб, тепер готують по всьому світу безліччю способів. Її можна робити з розмарином, в'яленими томатами, лимонною цедрою, сушеною журавлиною або ще з сотнею наповнювачів. Головне слово тут робити! Цей рецепт чіабатти, найпростіший з усіх, що я знаю і він на дріжджах. Головне візьміть сильне борошно, з вмістом білка мінімум 15%. Тоді точно все вийде. ", - пообіцяла Литвинова. Тетяна Литвинова

Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео
Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще
  • Борошно пшеничне - 500 г
  • Вода - 400 мл
  • Дріжджі - 12 г
  • Сіль - 10 г

"Що стосується приготування, то тут не все так просто! В оригінальній технології приготування тісто настоюється протягом 24 годин. У кого у кого, а у нас стільки часу немає! Будемо робити швидко і смачно!", - відзначила вона. Тетяна Литвинова

Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео
Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео

Змішати у глибокій посудині муку та дріжджі, воду додати останньою. Можна використати міксер з насадками для замісу тіста. На невисоких обертах. Додати сіль і продовжити вимішувати. Вимісити тісто руками, щоб не липло.

Змастити миску маслом і покласти тісто. Накрити рушничком і поставити у тепле місце. Приблизно через півтори години викласти тісто на поверхню, посипану мукою. Тісто не вимішувати і не торкатися, щоб не вибити пористість.

За допомогою дуже гострого ножа розрізати тісто, злегка його витягнути і викласти на форму встелену пергаментом. Накрити і залишити на 2 години. Коли тісто підійде, поставити його у духовку з мискою кип'яченої води під формою для випікання. Це робиться для підтримання необхідної вологості. Випікати при температурі 230°, 30 хвилин.

Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео
Тетяна Литвинова, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь