Навряд чи існує простіший спосіб приготування торта "Наполеон", ніж зібраний з лаваша. Торт виходить високий, ніжний, ідеально просочений молочним заварним кремом. Від нього будуть у захваті всі без винятку. Щобільше, ледачий "Наполеон" не потрібно випікати.

Читайте Знай в Google News!

Інгредієнти:

  • Лаваш - 600 г
  • Молоко - 500 мл
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Пшеничне борошно - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 1 ст. л.

Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео
Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео

Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео
Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео
Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео

Приготування:

Листи лаваша розріжте на прямокутники за розміром майбутнього торта або за допомогою тарілки виріжте круглі заготовки. Чим більше коржів у вас вийде, тим красивішим буде торт у розрізі. Підсушіть листи лаваша на сухій широкій сковороді, уникаючи заломів. Після сушіння коржі остудіть.

Для приготування крему у сотейнику змішайте яйця з цукром, збийте до пишності. Не перестаючи збивати, невеликими порціями підсипте борошно і крохмаль. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою влийте молоко кімнатної температури і знову збийте.

Поставте сотейник на плиту. При безперервному помішуванні тримайте крем на слабкому вогні до загустіння. Для цього знадобиться близько 10 хвилин. Зніміть крем з плити, злегка остудіть. Додайте вершкове масло, розмішайте до повного його розчинення.

На широкому плоскому блюді зберіть торт: викладайте коржі один на одного, кожен змащуючи кремом. Залиште 2-3 сухих лаваші для обсипання. Для цього подрібніть їх в крихту. Залиште торт на 1,5-2 години при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник на ніч.

Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео
Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео

Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео
Ледачий Наполеон, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь