Якщо ви щойно зібрали останній урожай помідорів і бачите, що багато ще не дозріли, нічого страшного. Навіть з незрілих овочів можна приготувати щось смачненьке.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМи підібрали смачні рецепти спеціально для зелених помідорами. Не пропадати ж добру!
Що робити із зеленими помідорами
1. Гострий соус із зелених помідорів
Соус максимально універсальний, але повністю він розкривається в комбінації з м'ясними стравами.
Інгредієнти
1 кг зелених помідорів
50-100 г часнику
50-100 г кореня хрону
50 г кропу
1 ст. л. солі
1 ст. л. цукру
0,5-1 перець чилі
Приготування
Всі овочі потрібно помити, почистити і дуже дрібно нашаткувати. Чим дрібніше, тим краще, тому краще скористайся блендером.
Додай сіль, цукор і дрібно нарізаний кріп.
Дуже ретельно перемішати готовий соус і розподіли його по чистих баночках.
Можна його консервувати, але краще з'їсти свіжим. Зберігати в холодильнику.
2. Мариновані шматочками
Зелені помідори підходять для маринування не гірше, ніж звичайні. Вони стануть м'якше і ніжніше, але не перетворяться в кашу. Рецепт розрахований на 12 літрових банок.
Інгредієнти
6 кг помідорів
5 стручків гіркого перцю
5 болгарських перців
1 стакан чищеного часнику
кілька пучків кропу і петрушки
Інгредієнти для маринаду
5 л води
400 г цукру
300 г солі
5 лаврових листків
500 мл оцту
Приготування
Спершу пропусти через м'ясорубку перці і часник.
Тобі знадобиться 12 літрових банок. На дно кожної помістити зелень і перець горошком. Також розділи суміш перців і часнику на 12 рівних частин.
Помий і почисти від плодоніжок помідори, розріж їх на четвертинки і заповни ними банки доверху.
У великій каструлі змішай воду, цукор, сіль. Постав на вогонь, щоб рідина закипіла. Після цього додай в каструлю оцет і зніми з вогню.
Залий маринадом банки з помідорами, прокип'ятити їх приблизно 30 хвилин і закрий кришками.
При вживанні маринад краще злити і заправити помідори рослинною олією.
3. Салат із зелених помідорів з морквою
Інгредієнти
2,5 кг зелених помідорів
300 г моркви
300 г цибулі
1 стручок гострого перцю
1 головка часнику
100 мл оцту
1 ст. л. меленої гірчиці
3 ст. л. солі
1 ст. л. соняшникової олії
Приготування
Наріж помідори шматочками, цибулю півкільцями. Моркву потрібно натерти, а часник подрібнити.
Змішай всі овочі, додати цукор, сіль, оцет і гірчицю, після чого все ретельно перемішати. Залиш салат на 4 години при кімнатній температурі, щоб вони пустили сік.
В простерилізовані банки на дно помісти лаврове листя, перець горошком.
Злий сік з овочів в окрему миску, після чого помісти всі овочі по банках. Тепер додай туди масло і тільки після цього залий назад овочевий сік.
Простерилізуй салат за 20-30 хвилин, після чого загорни його кришками.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав,