Квашена капусточка - блюдо, яке отримують шляхом молочнокислого бродіння. Це національне блюдо багатьох країн, Білорусії, України, Німеччини, Болгарії, Чехії та Польщі. Продукт дуже важливий, особливо в зимову пору року.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Квашена капуста дуже смачна і корисна для здоров'я, вона нормалізує мікрофлору кишечника і сприяє правильному травленню. Основними інгредієнтами приготування квашеної капусти є: капуста, морква і сіль.
Цього разу ми розберемося, як квасити капусту по одному дуже незвичайному рецепту, але як було написано, капуста виходить дуже смачною і хрусткою. Буде потрібно нам всього 4 інгредієнта, для приготування квашеної капусти, в банку об'ємом 1,5-2 л.
Що нам потрібно: капуста-близько 1,5 — 2 кг.; морква — 1-2 шт.; вода — 1 л.; сіль (без добавок) - 100 гр.
Як приготувати квашену капусту:
Для квашення краще взяти велику об'ємну миску або таз. Сюди натераємо моркву на тертці для приготування корейської моркви. Потім на шинківці натираємо тонко капусту. Капусту можна просто шинкувати за допомогою кухонного ножа або спеціального ножа для шинкування. Мені більше подобається терти її на тонкій капустяній тертці. Капуста виходить однакової товщини.
Тепер потрібно в тазу перемішати капусту і моркву, щоб овочі розподілилися рівномірно. Окремо в мисці в теплій воді розводимо сіль. Даємо їй повністю розчинитися. Заздалегідь готуємо банку, куди будемо класти квашену капусту.
А тепер однією рукою беремо жменю капусти з морквою, занурюємо в миску з солоною водою і відразу відправляємо "мокру" капусту в банку. Так укладаємо в банку всю капусту, зануривши її в соляну воду і гарненько трамбуємо щільно рукою.
Коли всю капусту укладено, ставимо банку в глибоку тарілку на 2-3 дні при кімнатній температурі і кілька разів на день протикаємо капусту до дна ножем або дерев'яною шпажкою. Після того як капуста заквасилася, закриваємо її поліетиленовою кришкою і прибираємо банку в холодильник на зберігання. За цим рецептом капуста виходить дуже смачною, в міру солоної і хрусткою.
Дістаємо капусту з банки (ту кількість, яку потрібно), додаємо до квашеної капусти ароматне рослинне масло і за бажанням подрібнену ріпчасту цибулю. Перемішуємо і вживаємо із задоволенням. Квашена капуста за цим рецептом відмінно буде доповнювати овочевий салат вінегрет і звичайно, стане прикрасою будь-якого столу.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Раніше повідомляли, розкішний стіл на чотирьох всього за 195 гривень: влаштуйте свято, яке не вдарить по кишені.
Як повідомляв Знай.uа, як правильно зварити каву в турці: тонкощі і секрети приготування.
Знай.uа писав, смачні начинки для лаваша: з куркою, рибою, квасолею або печінкою - мінімум калорій - максимум задоволення.