Спробуйте приготувати плов з куркою за цим рецептом і результат вас здивує.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом страви Знай.ua ділиться на основі порад української кулінарної блогерки з Харкова Ольги Сергієвої.
Плов — це справжній скарб середньозійської кухні, але приготувати його можна і самостійно. Головний секрет — правильний вибір рису, який має бути шліфованим і довгозерним. Саме це зробить крупу розсипчастою, що дуже важливо для правильної текстури й смаку.
Розсипчастий плов з курячого стегна
Інгредієнти
- Філе курячого стегна 250 г
- Рис 200 г
- Лук 1 шт
- Морква 1 шт
- Спеції для плову / сіль за смаком
- Соняшникова олія
- Часник
- Вода (окріп) 200 мл
Приготування:
Цибулю поріжте на дрібні кубики, морку - на тонку соломку.
У суху каструлю додайте соняшникову олію так, щоб дно покрилося повністю.
Додайте цибулю і смажте на великому вогні до золотистого кольору близько 7 хвилин.
Потім додайте порізане м'ясо і смажте теж близько 7 хвилин. Після додайте моркву і так само на великому вогні смажте близько 5 хвилин.
Промийте рис так, щоб вода залишалася прозора. Додайте промитий рис в каструлю, залийте відразу ж склянкою окропу, додайте спеції, сіль і зубчики часнику.
Готуйте плов під закритою кришкою на повільному вогні. Час приготування залежить від рису — слідуйте інструкції на упаковці..
Нагадаємо, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі і корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом
Як повідомляв портал "Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця у холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.
Також Знай.ua писав, "Яблуко" з буряка та м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий рік.