Традиційний салат "Оселедець під шубою" хоч і дуже смачний, та вже встиг приїстися багатьом, а гідної заміни йому не знаходилося.

Проте, рішення є! Адже салат "Луза" може стати чудовою альтернативою "Шубі". Цей оригінальний рецепт зовсім не банального салату оселедцем обов'язково здивує вас та ваших гостей.

Інгредієнти для салату:

  • Оселедець - 2 філе;
  • Варені яйця - 5 шт.;
  • Варена картопля - 3 шт.;
  • Лук - 1 невелика шт.;
  • Солоні огірки - 100 г;
  • Плавлений сирок - 150 г;
  • Зелена цибуля - 4 стручки;
  • Оцет 9% - 2 ч. л.;
  • Цукор - 1 ст. л.;
  • Соняшникова олія - 2 ст. л.;
  • Майонез, сіль, перець - до свого смаку.

Салат з оселедцем, скріншот з відео
Салат з оселедцем, скріншот з відео

Салат з оселедцем, скріншот з відео
Салат з оселедцем, скріншот з відео

Спосіб приготування салату "Луїза"

Спершу зваріть яйця та картоплю. Відділіть яєчні білки та жовтки. На великій тертці натріть плавлений сирок, картоплю і яєчні білки, а жовтки - на дрібній.

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги "Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Телефон у ліжку - пряма дорога до могили: чим небезпечний смартфон поруч із вами під час сну Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Показати ще

Цибулю завчасно (на 10 хвилин) замаринуйте в соняшниковій олії, оцті, цукрі й дрібці солі. Далі підготуйте оселедець - витягніть кісточки та наріжте філе дрібними кубиками. Дрібно наріжте зелену цибулю, а огірки - півколом.

Викладіть салат (можна це робити з допомогою форми) наступними шарами: картопля, майонез, маринована цибуля, оселедець, майонез, білок, майонез, зелена цибуля, майонез і жовток. Зверху можна додати мариновані печериці або консервований горошок.

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами