Здивувати близьких та друзів можна приготувавши швидкі та смачні рулетики з грузинського лаваша. Його можна приготувати самотужки, а можна придбати у супермаркеті.

Вони прості у приготуванні та відмінні на смак. Рулетами з лаваша можна сміливо пригощати гостей.

Роли з лаваша з сиром та зеленню

Лаваш з сиром та зеленню. Фото: youtube
Лаваш з сиром та зеленню. Фото: youtube

Недорого, але надзвичайно смачно, можна приготувати рулетики з сиром та зеленню.

Інгредієнти для приготування:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще
  • 2 аркуші лаваша;
  • 300 г бринзи;
  • 100 г сметани;
  • 100 г міксу зелені;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 шт. яєць;
  • сіль та чорний перець на свій смак.

Зелень нарізаємо, а масло розтоплюємо на пательні. Зелень смажимо 1-2 хвилини. Яйця відварюємо та ретельно розминаємо виделкою. До яєць додаємо бринзу й теж розминаємо виделкою. До суміші додаємо зелень та сметану. Солимо й перчимо. Ретельно перемішуємо. Готовою начинкою змащуємо лаваші та загортаємо в рулети. Рулети загортаємо у харчову плівку та кладемо в холодильник на декілька годин. Потім закуску нарізаємо на шматочки й подаємо до столу.

Рулет з сиром та куркою

Лаваш з куркою та грибами. Фото: youtube
Лаваш з куркою та грибами. Фото: youtube

Інгредієнти для приготування:

  • лаваш;
  • 400 г. смаженого або вареного курячого філе;
  • 250 г. твердого сиру;
  • 250 г. вершкового сиру;
  • солодкий перець;
  • 0,5 пучка зеленої цибулі;
  • сіль та перець.

Для соусу:

  • 1/2 скл. сметани;
  • 1/2 скл. майонезу;
  • 4 ст.л. соусу песто;
  • 20 г. зеленої цибулі;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • сіль та спеції на смак.

Куряче філе та солодкий перець нарізаємо кубиками. Також подрібнюємо зелень. Додаємо її до м’яса. Солимо, перчимо. Потім натираємо твердий сир й додаємо до інгредієнтів перемішуємо.

Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану. Додаємо лимонний сік, спеції та зелену цибулю. Вкінці додаємо соус песто.

Перемішуємо. Соус додаємо до начинки, а лаваш змащуємо вершковим сиром. Викладаємо м’ясну начинку й загортаємо в рулет.

Нагадаємо, ми писали, що безалкогольна "Маргарита" на Новий рік: похмілля не буде, а ось смаковий "бум" забезпечений.

Як повідомляв "Знай.ua" яловичина вийде ніжною та смачною лише завдяки цій хитрості: як правильно відварювати м'ясо.

Також "Знай.ua" інформував, коли насправді потрібно додавати сіль у фарш: нарешті ваші котлети вийдуть ідеальними.