Здивувати близьких та друзів можна приготувавши швидкі та смачні рулетики з грузинського лаваша. Його можна приготувати самотужки, а можна придбати у супермаркеті.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВони прості у приготуванні та відмінні на смак. Рулетами з лаваша можна сміливо пригощати гостей.
Роли з лаваша з сиром та зеленню
Недорого, але надзвичайно смачно, можна приготувати рулетики з сиром та зеленню.
Інгредієнти для приготування:
- 2 аркуші лаваша;
- 300 г бринзи;
- 100 г сметани;
- 100 г міксу зелені;
- 50 г вершкового масла;
- 2 шт. яєць;
- сіль та чорний перець на свій смак.
Зелень нарізаємо, а масло розтоплюємо на пательні. Зелень смажимо 1-2 хвилини. Яйця відварюємо та ретельно розминаємо виделкою. До яєць додаємо бринзу й теж розминаємо виделкою. До суміші додаємо зелень та сметану. Солимо й перчимо. Ретельно перемішуємо. Готовою начинкою змащуємо лаваші та загортаємо в рулети. Рулети загортаємо у харчову плівку та кладемо в холодильник на декілька годин. Потім закуску нарізаємо на шматочки й подаємо до столу.
Рулет з сиром та куркою
Інгредієнти для приготування:
- лаваш;
- 400 г. смаженого або вареного курячого філе;
- 250 г. твердого сиру;
- 250 г. вершкового сиру;
- солодкий перець;
- 0,5 пучка зеленої цибулі;
- сіль та перець.
Для соусу:
- 1/2 скл. сметани;
- 1/2 скл. майонезу;
- 4 ст.л. соусу песто;
- 20 г. зеленої цибулі;
- 1 ст.л. лимонного соку;
- сіль та спеції на смак.
Куряче філе та солодкий перець нарізаємо кубиками. Також подрібнюємо зелень. Додаємо її до м’яса. Солимо, перчимо. Потім натираємо твердий сир й додаємо до інгредієнтів перемішуємо.
Для приготування соусу змішуємо майонез та сметану. Додаємо лимонний сік, спеції та зелену цибулю. Вкінці додаємо соус песто.
Перемішуємо. Соус додаємо до начинки, а лаваш змащуємо вершковим сиром. Викладаємо м’ясну начинку й загортаємо в рулет.
Нагадаємо, ми писали, що безалкогольна "Маргарита" на Новий рік: похмілля не буде, а ось смаковий "бум" забезпечений.
Як повідомляв "Знай.ua" яловичина вийде ніжною та смачною лише завдяки цій хитрості: як правильно відварювати м'ясо.
Також "Знай.ua" інформував, коли насправді потрібно додавати сіль у фарш: нарешті ваші котлети вийдуть ідеальними.