У світі існує безліч незвичайних рецептів, про існування яких люди навіть не здогадуються. Сьогодні ми вам розповімо про одне з таких.

Люди на кухні постійно експериментують, адже хочуть здивувати сім'ю, гостей та себе в першу чергу. Так і виходять страви та напої, про які раніше навіть подумати було страшно.

Вино з картоплі, фото: скріншот з відео
Вино з картоплі, фото: скріншот з відео

Як вам, наприклад, горілка з картоплі. Мало хто знає, що з неї можна зварити горілку, яка цілком непогана на смак. І прийшов цей метод, як зазначають експерти, із Білорусі. Це давній звичай, що зберігся донині.

Після Другої світової війни не було цукру та дріжджів, бо була розруха та бідність. Для приготування горілки використовували торішню заморожену картоплю, в якій міститься крохмаль.

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Вино з картоплі, фото: скріншот з відео
Вино з картоплі, фото: скріншот з відео

Брати потрібно дрібні плоди, і тримати в холодному льоху, щоб вона стала від морозу солодкою, і після цього починали робити брагу в самогонні апарати.

Вино зробити досить просто, лише потрібно:

  • Кілограм картоплі;
  • Кілограм цукру;
  • лимон;
  • апельсин;
  • Десертна ложка імбиру та дріжджів.

Далі варимо вимиту, але не очищену картоплю, аж до розм'якшеного стану, після чого процідити через грубе полотно.

домашнє вино, скріншот з відео
домашнє вино, скріншот з відео

У цей відвар додати імбир та порізані на скибочки апельсин та лимон. Далі потрібно додати розведені у воді дріжджі і через 2-3 години 500 грам цукру. Цукор, що залишився додаємо ще через три дні.

Келих вина, фото: pixabay
Келих вина, фото: pixabay

Через кілька тижнів горілка перебродить, і можна буде розлити її в темні пляшки.

При відповідальному споживанні горілка з картоплі (аквавіт) виявляє широкий спектр корисних властивостей. Картопляна горілка має м'яку заспокійливу дію, бореться з наслідками впливу на організм людини несприятливих факторів навколишнього середовища. Алкогольний картопляний напій здатний надавати місцеву анестезуючу дію при зовнішньому застосуванні, полегшувати загальні болючі прояви при вживанні. Картопляна горілка ефективно знімає зубний біль, а якщо додати до неї корицю, можна отримати відмінний засіб для полоскання ротової порожнини, який допоможе при гінгівіті, пародонтиті, усуне неприємний запах дихання.

Нагадаємо, навіщо додавати в котлети тертий кабачок: шкодуватимете, що не знали цього раніше.

Раніше ми повідомляли, що навіть моргнути не встигнете, а вже все готове: швидкий десерт у склянці із сезонних ягід – смородини та малини.