Мало хто уявляє собі домашню консервацію без компотів, адже тільки так можна насолодитися напоєм із сезонних фруктів та ягід взимку. Зокрема, господині часто готують його саме з вишні.

Вишня має яскраво виражений смак, тому компоти із цієї ягідки виходять дуже насичені. Зберігати його можна за кімнатної температури, краще в темному місці.

Вишневий компот, кадр з відео
Вишневий компот, кадр з відео

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • вишня – 500-700 гр.
  • цукор - 250 гр.
  • вода – 2,5 л.

Як закрити компот:

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Вишню перебрати, листочки, гілочки, пошкоджені ягоди видалити. Відібрані ягоди промити холодною водою, кісточки не видаляємо. Банки попередньо добре промити та просушити. Кришки стерилізуємо в окропі, 2-3 хвилини.

Кожну банку наповнити вишнею на 1/3 обсягу, можна трохи більше, тоді компот буде більш насиченим. У велику каструлю налити чисту воду, поставити на вогонь, довести до кипіння. Киплячою водою залити банки з вишнею нагору, прикрити кришкою і залишити на 5 хвилин.

Щоб банка не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банці поступово прогрітися. Воду з банок акуратно злити в каструлю, прикрити банку кришкою. Вишневу воду поставити на вогонь, довести до кипіння, дати кілька хвилин покипіти.

У кожну банку з вишнею додати цукор. Після того, як вода закипить вдруге, залити вишню із цукром до самого краю. Закриваємо кришками під ключ або закручуємо. Відразу ж перевернути банки дном нагору, закрити ковдрою і залишити до охолодження.

Нагадаємо, зарядить вітамінами і вилікує багато хвороб: як засушити листя малини на зиму для чаю.