Мало хто уявляє собі домашню консервацію без компотів, адже тільки так можна насолодитися напоєм із сезонних фруктів та ягід взимку. Зокрема, господині часто готують його саме з вишні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВишня має яскраво виражений смак, тому компоти із цієї ягідки виходять дуже насичені. Зберігати його можна за кімнатної температури, краще в темному місці.
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- вишня – 500-700 гр.
- цукор - 250 гр.
- вода – 2,5 л.
Як закрити компот:
Вишню перебрати, листочки, гілочки, пошкоджені ягоди видалити. Відібрані ягоди промити холодною водою, кісточки не видаляємо. Банки попередньо добре промити та просушити. Кришки стерилізуємо в окропі, 2-3 хвилини.
Кожну банку наповнити вишнею на 1/3 обсягу, можна трохи більше, тоді компот буде більш насиченим. У велику каструлю налити чисту воду, поставити на вогонь, довести до кипіння. Киплячою водою залити банки з вишнею нагору, прикрити кришкою і залишити на 5 хвилин.
Щоб банка не тріснула, наповнюйте її водою поступово, даючи можливість банці поступово прогрітися. Воду з банок акуратно злити в каструлю, прикрити банку кришкою. Вишневу воду поставити на вогонь, довести до кипіння, дати кілька хвилин покипіти.
У кожну банку з вишнею додати цукор. Після того, як вода закипить вдруге, залити вишню із цукром до самого краю. Закриваємо кришками під ключ або закручуємо. Відразу ж перевернути банки дном нагору, закрити ковдрою і залишити до охолодження.
Нагадаємо, зарядить вітамінами і вилікує багато хвороб: як засушити листя малини на зиму для чаю.