Для всіх наших читачів, яким набридла смажена жирна їжа, є дуже цікавий рецепт. На цей раз ми пропонуємо вам приготувати дуже корисні ласощі, які буквально призначені, щоб його зробили в домашній обстановці.

Якщо у вас є мультиварка, приготувати натуральний йогурт можна без особливих проблем. Якщо у вас немає натуральної закваски, можна використовувати куплений в магазині натуральний йогурт.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими ідеями у мережі YouTube.

Домашній йогурт, скріншот: YouTube
Домашній йогурт, скріншот: YouTube

Вибирайте натуральний йогурт без цукру, добавок та наповнювачів. На 1 л молока його потрібно 100-125 г. Для приготування йогурту слід узяти ультрапастеризоване молоко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Якщо ж ви використовуєте домашнє молоко, перед введенням закваски обов'язково прокип'ятіть його і остудіть до 35ºC. У готовий йогурт надалі можна додавати різні ягоди та фрукти.

Що нам потрібно для приготування: молоко ультрапастеризоване – 1,9 л: суха закваска для йогурту – 0,7 г.

Спосіб приготування

Молоко підігріти до температури 35ºС, висипати суху закваску і добре розмішати. Розлити молоко із закваскою в невеликі ємності (баночки, склянки).

Домашній йогурт, скріншот: YouTube
Домашній йогурт, скріншот: YouTube

На дно чаші мультиварки покласти шматочок тканини, складений у 4 шари, поставити на неї наповнені ємності із закваскою та влити теплу воду 35ºС до рівня йогурту.

Домашній йогурт, скріншот: YouTube
Домашній йогурт, скріншот: YouTube

Вставити чашу в корпус мультиварки, закрити кришкою, вибрати режим "Йогурт", натиснути кнопку "Час приготування" і ввести тривалість приготування 6 годин. Натиснути кнопку "Старт".

Ємності вийняти, остудити і поставити в холодильник для дозрівання не менше ніж на 3 години. Після цього йогурт готовий до вживання.

Нагадаємо, смачніше за м'ясні: рецепт котлет з курячої печінки.

Раніше повідомлялося, близькі цілуватимуть ручки: рецепт овочевих котлеток у духовці.

Також, насичена томатна паста з яблуками на зиму – рецепт: краще, ніж "хімозні" баночки з магазину.